tirsdag 27. april 2010

Balansevansker og kvalitet

Som faste lesere av en av Norges tre største o-portaler har NAB fulgt diskusjonen i etterkant av Hauskens steinrøys-tryn med interesse og overraskelse. Hausken har ved tidligere anledninger avslørt problemer ved kombinasjonen steinrøys og fremdrift, så fallet må ut i fra dette skrives på hennes konto for forbedringspotensiale. Det viser seg imidlertid faktisk at det finnes flere personer der ute som mener at arrangøren er ansvarlig for fall i løypa.

Det sies at o-idretten samler de idrettsutøverne som har høyest utdannelse og er mest oppegående. Jeg vet at denne påstanden har fått flere baneskudd gjennom innføringen av micro, macro, sprint og annet virvar, men det går for langt når man med alvor hevder at arrangøren bør fjerne stein og ujevnheter fra løypa. Orientering er selvvalgt vei i ukjent terreng, og fem meter med stein og paller pr hundrede meter merket løype er strengt tatt litt lite.

Dersom arrangøren går ut og beklager dette, kommer jeg aldri mer til å løpe Lørdagskjappen. Aldri har vel noen kalt Jukola noe annet enn et kvalitetsarrangement, selv om det flere ganger blir servert merkaløyper med spisse og 15 cm lange stubber av tynna bjørkeskau. Så spar skandaleropene til vi skal løpe sprint.

Ingen kommentarer: