torsdag 14. mai 2009

Ferdaminne frå sumaren 2009, del I

For å ta det kuleste først. I USA er is inkludert i startkontingenten! Inkludert karamellsaus, sjokoladesaus, krem, nonstop, peanøtter og kjeks. Se bildet nedenfor.En naken Ås-boy har nemlig vært på o-løp her borte. Etter å ha prøvd meg som ekte amerikansk arbeidsnarkoman i vårsemesteret, var det en smule usikker på egen løpsform jeg satte meg på flyet til San Francisco. Første stopp på reisen var en dags sightseeing, med besøk til fangeøya Alcatraz. (ref. Flukten fra Alcatraz, med Clint Eastwood i hovedrollen).Deretter sattes kursen for World Ranking-løp med innlagt amerikanske VM-tester. Den første dagen ble brukt til å jogge gjennom Model Event-løypa (link til kart). Og ikke minst, sette opp telt.Kartet fra sprinten kan du ser her. Det var ganske fint der, men dårlig form gir lett store utslag i denne type løp... På veien hjem stoppet vi og tok en titt på en Geysir. Legg merke til at været ikke helt levde opp til hva man forventer av California.Mellomdistansen dagen etter var derimot grønn og bratt, og med masse kurver og stort sett ingenting annet. Ble nummer to etter Patrick, som også bor i Vancouver. Siden det regnet og var kaldt, ble hele ettermiddagen etter løpet tilbragt på nærmeste Coffee Shop. Coffee Shops er en fin ting. Man finner det in the middle of nowhere, og de har ferske aviser, ferske kanelboller og nytraktet kaffe. Og kart fra mellomdistansen er her. World Ranking-poeng ble det også.

Den siste dagen var det langdistanse, og etter et par dager med opptrening, var det bare å kline til. Det var faktisk ganske hardt og brutalt. Se kart her.Etter unnagjorte o-løpene, var det klart for en uke på ferie i California. Ferden gikk først til Yosemite nasjonalpark, kjent for sine høye fjell og flotte natur. Løp blant annet en tur med over 1000 meter stigning (rett opp), og sov i telt ute i skogen med svartbjørner luskende omkring. Vi måtte faktisk låse all maten inn i en bjørnesikker boks så de ikke skulle komme og spise seg mette på menneskemat.Camping. Ingen bjørner kom med på dette bildet.Etter et par dager i Yosemite satte vi kursen tilbake til San Francisco. Løp også i en skog med nesten 3000 år gamle trær! Vi (Patrick og jeg) endte opp i Berkeley, hvor vi fikk overnatte hos o-løperne Ben og Jonas, som studerer ved universitetet der. De tok oss med på trening i skog med ville kalkuner!! Det var veldig varmt og fint. Her er et av kartene vi trente på.

I morgen går kursen mot Rocky Mountains, hvor orientering og turisme står på planen. Det blir nok artig.

1 kommentar:

Maren sa...

Minus all orienteringen misunner jeg deg veldig som får reise rundt sånn :) MEN det der var en dårlig versjon av en geysir!