lørdag 24. januar 2009

Viking - Battle for AsgardVikingarna
Du starter i en steinsirkel med mystiske krefter, det hele pulserer rundt deg. Starten foregår i en litt sliten viking utpost. Dere er blitt fordrevet fra deres land av onde krefter. Hell (gudinnen) er gått lei av å bare å herske i underriket, og har samlet det som er av folk i Valhall (livet etter døden) til å bli sine lakeier. Din oppgave som helten i dette spillet, Skarin, er å drive tilbake denne ondskapen til der de kom fra. Skarin har fått Frøyas velsignelse og dermed noen ekstra magiske krefter til hjelp, ved siden av å være litt over middels god kriger. Du skal slå deg vei gjennom masser av onde vikinger, dette munner til slutt ut i noen rimelig gode slag. På veien har du god valgfrihet, du kan ta den tiden du trenger. Mye av denne tiden går med til å utforske de store landområdene på jakt etter gull eller mjød som du kan selge. Gullet bruker du til å kjøpe deg magiske krefter, kampferdigheter, ekstra helse o.l. På veien får du flere oppdrag som kan være finurlige. Dette gir spillet litt lengre historie. Litt synd er at vikingene snakker rent englelsk, til tider litt skotsk. Kunne gjort litt mer her, kanskje med litt engelsk uttale med norsk aksent.

For ensformig
Orienteringsmessig blir dette spillet for ensformig. De to dominerende disiplinene er natt orientering og sprint. De områdene som er «gode» eller har blitt rensket for onde vikinger blir opplyst. Områdene som fortsatt er okkupert, er da i et tussemørke. Så det blir mye natt-o, eneste lys man har er en medaljong på ryggen, den funker vel ikke helt som Mila Nova. Men når du så har hakka opp noen onde vikinger fra Hell's styrker blir det opplyst. Problemet da et at det for det meste blir grusvei-løping eller over snauklipte gressletter. Oser sprint lang vei. Likevel kan du komme inn i noen små skogområder, men dette er det svært lite av. Et annet natt-o aspekt er når du er inne i huler og tunneler, som ikke er spesiellt godt opplyst, dette fungerer ganske bra. Klart hadde Skarin hatt en hodelykt der, hadde det ikke vært noe stress å finne fram, ikke at det er det fra før av altså.
På høyre side finner man orienterings-sirkelen som er obligatorisk i slike spill. Er vel tatt i fra de nyere GTA-spilla den ideen men...I dette spellet har de kaldt den for Brisingamen eller noe sant. Den kan være grei å ha, i tillegg kan man gå «inn på den», og se hva man har av oppdrag og slik. Det mest interessante her er selvfølgelig kartet man har i Brisingamen. De viser øyområdene man går på. En innretning kartet har, er at man kan markere det stedet man ønsker å bevege seg mot. Så når man er tilbake i vanlig spillmodus, kan man se i Brisingamen (sirkelen) piler som viser vei, nesten som en bil-GPS. Dette er vel mer en fornærmelse mot skikkelige orienteringsløpere, likevel kan nok «hengere» ha nytte av noe slikt.
Ikke at det er noe negativt med sprint eller natt-o, gode øvelser dette. Noe som er spesiellt bra er at man har individuell start i dette spillet....Ellers å er landskapene fine, kan vel minne litt om Portugal med de fine gressslettene der.

Konklusjon
I starten syns jeg dette spillet var ganske kjedelig, store avstander, og ganske ensformig spillforløp. Du skal hakke ned onde vikinger og frigjøre okkuperte områder, men det funker. Grafikken er fin, landskapene er gode. Historien er brukbar, siden det tar litt tid å komme gjennom spillet, så varer det jo litt lenger. Det som er litt trist er at antall fiender blir færre hele tiden. De områdene som er frigjorte er renset for onde vikinger, synd, når man går passerer de samme områdene flere ganger. Det blir litt tomt. Men alt i alt et helt greit spill. Jo lenger ut i spillet du kommer jo bedre blir det. Spesielt er de store slaga imponerende, og ekstra bra er at man får delta i disse. Etter en nøye gjennomtenkt vurdering fra vårt panel får dette spillet 4 av 6 o-skjermer.
Trailer

Andre anmeldelser:
Gamer.no
Aftenposten
Spiller.no

Bilder

Ingen kommentarer: