onsdag 14. januar 2009

ÅbN&FC#3 - "Omvendt jaktstart"

På tirsdag gikk det 3. løpet i Ås by Night & Fog cup av stabelen. Lycky hadde laget en krevende og morsom løype. Med 1 min startintervall der de antatt dårligste ble sendt ut først og de beste til slutt (også kaldt omvendt jaktstart?) dannet det seg store "långa tog" i skogen.

Jeg ble sendt ut midt i feltet siden jeg er halvgod. Etter et bra førstestrekk så jeg Marianne Andersen foran meg på vei til 2. post. Da ble fokuset plutselig forandret om å komme seg forbi så fort som mulig, det resulterte i at kartkontakten forsvant, M.A. forsvant og jeg tapte nesten to minutter. Til neste var det bare å spa på. Idet jeg kom til stien tråkka jeg noe sykt over og tok litt tid før jeg kom til hektene igjen. Resten av strekket ble det litt pysete løping og klarte å litt dumt siste del av strekket. Rett etter 4. post tok jeg igjen M.A (igjen). Ble faktisk liggende bak hun et par hundre meter på stien mens jeg så på de neste strekkene. De neste postene gikk bra. Ved 7. post var skrenten sykt mye lenger enn på kartet, sikkert 100 m lang. Var bare uflaks at jeg ikke så posten. Til 8. ble det også litt bom og det samlet seg en gjeng med løpere. Trur jeg fant posten som en av de første, men gikk hvertfall rett i 9. og hadde ryggen nesten fri. Derfra og inn løp jeg alt jeg kunne for å ikke bli tatt igjen av den store klynga. O-teknisk gikk det også ganske bra selv om retningen ut av 13.post var litt dårlig. I mål hadde jeg hvertfall ryggen fri og vant den "omvendte jaktstarten".Resultater og sånn her

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes du løp bra, Bola og jeg tror du har blitt sykt mye bedre i vinter. Nå er det bare å spa på og evt sende Tveite til Snåsa-mannen så blir det medalje på NM-stafetten i ålen;)

Anonym sa...

Jeg synes du er for beskjeden, Ola, og sier som Pytagoras: Alt er tall. Akkurat nå forteller tallene at du ikke bare er halvgod, men best.

Når vi nå først er inne på Ola, så er det interessant å legge merke til at GPS er oppskrytt. Se bare på RouteGadget fra siste nattløp. Merk av Ola-med-GPS og Ola-uten-GPS, og spill animasjon. Stort sett løper de like fort, og omtrent samme vei. Et unntak er verdt å merke seg, og det gjelder ved skader, slik som syke overtråkk. Mens Ola-uten-GPS trenger et halvt minutt for å komme seg til hektene, så kan Ola-med-GPS bare skli videre. Riktig nok gjør pausen Ola-uten-GPS tok at han kan løpe litt raskere resten av strekket, så det jevner seg jo ut etter hvert ...