mandag 26. januar 2009

Krisepakke til norsk orientering


Her er Naked Aas BoyZ sin krisepakke for å få norsk orientering på kartet igjen (eller ise ned overtråkket norsk orientering har slitt med de siste årene, som Sponheim kunne ha formulert det):


  1. Kvitte seg med råtne løpere på landslaget. Definisjon av en råtten obligasjon løper er en som ikke løp mer enn 8 km i konkurranse under hele sesongen 2008. Disse må erstattes med frisk kapital friske bein.


  2. Nedbemanning av sysselsettingen i NOF. Det er for mange folk til å komme opp med dårlige ideer. Jmfr. micro, makro, NM-natt fellesstart, kongepokalrullering, innendørs-orientering på landslagssamlinger og subsidiering av utkants-Norge i forbindelse med reiseutgifter til mesterskap etc.

  3. Opprusting av kartdatabasen. Hovedsaklig lage nye kart i målestokk 1:15000, da man får mer areal inn på papiret. Mer for penga.


  4. Utsjalting av sprintkart. Et luftslott som kommer til å sprenge uansett.


  5. Begrense innavl i norsk orientering ved å tilføre friske gener. Alle damer som blir topp 15 på NM lang påskjønnes med gavekort hos sædbanken.


  6. Innføre lettelser i startkontigent til løpere som bruker lang tid i skogen. Fører til større handlekraft i form av flere løpsdeltakelser pr. år.


  7. Fremme publikumsinteressen. Innføre nakenløping for klassene D16-35. Alle som veier under 50 kg får fritak fra kravet om nakenløping. Dette gjelder også alle som har født mer enn 2 barn.
Dette vil langt ifra løse problemene, men vil forhåpentligvis bidra til at utviklingen i norsk orientering endrer kurs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor skal ikke menn i samme aldersgruppe løpe nakne?

Anonym sa...

Her kommer NAB med 7 store tiltak som vil få norsk orientering på rett kjøl, så henger damene seg opp i en liten detalj ang. kropp. Typisk damer as - de bare tenker på kropp hele tiden ... Og hvem vil forresten se masse dinglende kuker i skauen, jeg bare spør?!!?