mandag 20. oktober 2008

Why Just Run?Tittelen er navnet på løpsserien arrangeres månedlig av Greater Vancouver Orienteering Club. Her er det Sportidentstempling, resultatlister og sammenlagtpremiering. Dagens løp, søndag, ble avholdt med start rundt 500 meter fra artikkelforfatterens husvære. Arenaen var University of British Columbias campus, og løypa var 8,3 kilometer lang! Ettersom campus er enorm, skulle dette by på gode muligheter til både vanskelige veivalgsstrekk og korte teknisk krevende partier.

Søndag morgen betyr også at man verken trenger å se til venstre eller høyre før veivkryssing, og det er ekstra hyggelig. Nedenfor er noen terrengbilder:

Litt bakgrunn om terrenget: Universitet fikk et enormt landområde i 1908. Her fikk de ikke lov til å drive med annet enn akademisk virksomhet. Dermed var det bare å bygge så store og brede alleer som man følte for, plante enorme rekker med lønnetrær og bygge boliger til studenter og ansatte.

Ellers var formen bra, og motivasjonen på topp. Hele løypa kan ses her. Patrick Goeres var raskest. Han løp faktisk VM sprint i år også. Selv løp jeg de 8,3 kilometerne på 43 minutter, drøyt 3 minutter bak Patrick. Det holdt til en andreplass. For anledningen ble jeg også utstyrt med GPS-klokke. Har aldri prøvd sånn før, men det var artig å se live kilometertid på lange løpestrekk (dog er vel dette forbudt/umoralsk i ordinære o-løp). Den viste at total tilbakelagt distanse var 10,4 kilometer.

Etterpå var det fellesmiddag på Mahony & Son, et svært så fint sted. Samtidig ble årsmøte avholdt. Innkjøp av Condes, godtgjørelse til karttegnere og oppfølging av skoler var blant de aktuelle sakene. Artig å være med på!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Angående lovlighet av GPS i o-løp:

"21.3 During the competition the only navigational aids that competitors may use are the map and control descriptions provided by the organiser, and a compass."

Det betyr at du har lov til å ha med deg GPS, så lenge du ikke bruker informasjonen du kan få fra GPSen til navigasjon. Jeg kan ikke se at informasjonen om hvor fort du løper kan brukes til navigasjon. Hvis du derimot kikker på hvor langt du har løpt underveis, så er det en annen sak.

Tilsvarende gjelder f.eks. også ei helt vanlig klokke. Du kan ha med deg ei klokke, og bruke den for å se hvor lenge det er til middag, men skal man tolke regelverket strengt kan du ikke bruke den til navigasjon (f.eks. sammen med sola, eller for å sjekke hvor langt du har løpt gitt at du vet hvor lang tid du normalt bruker på en gitt distanse).

Anonym sa...

Da var det vel kanskje lov likevel, selv om det utvilsomt er en fordel på lange løpestrekk å ha en klokke hvor kilometertiden lyser opp over hele displayet. Forresten kan denne klokka i tillegg vise grafisk hvor man er, altså en stiplet linje med posisjonen. Dermed kan man lett finne ut hvordan man har løpt om man bommer. Og det er vel ikke lov?

Anonym sa...

Nei, det er ikke lov, så lenge du kikker på den stiplete linja (eller andre data som kan brukes til navigasjon). Om du har vanskelig for å la deg friste, så er det jo enkelt å stille inn klokka til bare å vise deg f.eks. kaloriforbruket. Eller du kan teipe over displayet. Foresten - tror uansett du skal være relativt dårlig til å orientere, eller tilsvarende god på å lese GPS om du skal ha mer nytte av den stiplete linja enn du taper på å klø deg i hodet ...siszjaxj

Anonym sa...

Ja, sant det. Den viser jo en del feil i skogen uansett..