torsdag 7. mars 2013

Una cerveza porfavor! Del 1


Hele 6 år har gått siden jeg sist var på treningssamling. Den gangen var det i Portugal. Da jeg i høst ble invitert til å være med på en ny treningssamling med gutta i H5 og Lucky kunne jeg ikke si nei.

Turen gikk denne gangen til Spania og Los Canos de Meca som ligger på sørvestkysten vendt mot Atlanterhavet. Funfact er at Cape Trafalgar ligger ved nettopp dette stedet, og ute i farvannet her for rundt 200 år siden slo Admiral Nelson den kombinerte franske og spanske flåten. Det kom noen historiske sus de gangene vi passerte fyret på et par treningsøkter, for ikke å snakke om noen fantastiske solnedganger. Bare synd sola gikk langt fortere ned her enn på våre breddegrader.


Allerede på vei mot vår destinasjon og basecamp holdt kanskje NABs største håp denne sesongen å sprekke fullstendig på et supermarked. Dette til tross for at han har vært i området før og var fult klar over pris på alkoholholdig drikke. Utsagn som «Det er litt synd vi er på treningssamling» når hyllene med vin og sterkere drikke ble passert vil lage ekko langt inn i denne og kanskje neste sesong. Heldigvis (eller?) forholdt han seg nøktern og tørrlagt gjennom hele treningssamlinga, noe enkelte andre deltakere ikke kan påberope seg.
Det ble trent 2 økter hver dag, med et snitt på noe over 2 timer daglig. De fleste oppnådde godt over 14 timer effektiv løpstrening i løpet av uka. Restitusjonen ble derfor tatt meget seriøst og soleksponerte balkonger ble flittig brukt, noe beklagelig da enkelte deltakere presterte å sovne flere ganger uten nødvendig beskyttelse. Tomatfaktoren var tidvis høy. Andre ble hørt humrende på sine mørke rom til ymse TV-serier.

Den o-tekniske treningen foregikk hovedsakelig i et skogsområde mellom Canos de Meca og kystbyen Barbate. Terrenget besto av åpen barskog (en form for furu) med åpen til tett krattskog under. Det kunne enkelte steder by på høy fart og intensiv orientering eller høylytt banning da noen satt seg fast i en av de lokale tornebuskartene.  


Noen av dere har kanskje observert at ingen løpskart er blitt presentert. Frykt ikke. Løpskart med fyldige referat vil komme i artikkelens del to i løpet av helgen.


1 kommentar:

Anonym sa...

unA cerveza...