søndag 27. mars 2011

Moralsk gråsone?

Det nærmer seg snart sesongstart, og på grunn av snøen ser det ut til at sesongen kommer til å starte med et mesterskap, Natt-NM i Larvik 15 april.

Gode forberedelser er viktig. Å se på gamle kart er gøy, og når en i tillegg sitter på et fly er det fint tidsfordriv. Ikke mindre pussig blir det når sidemannen på flyet kikker på kartet og sier "Der bor jeg!" og peker på et hus på kartet. Dermed var praten i gang.

Tittelen på innlegget var moralsk gråsone. I følge NOF sine regler er det ikke lov å bevege seg i sperret terreng med kart. Gjelder dette også "Google Streetview".? For NM-natt i år er det ikke mye info det er å hente ut fra dette, men når det gjelder framtidige sprinter vil en kunne gjøre seg kjent i terrenget ved hjelp av gamle orienteringskart, skråfoto, flybilder og Google Streetview. Orienteringens grunnpillar "selvvalgt vei i ukjent terreng" vil vel da få en ny betydning etter hvert.

2 kommentarer:

Bring it on! sa...

Er bare å bruke alle tilgjengelige hjelpemidler, slik at en er forberedt, og ikke får sjokk, hvis en skal løpe vm-sprint og kan spasere rundt i terrenget på forhånd.

I moralsk flytsone sa...

To innvendinger:

Sesongen starta vel, alt etter som man ser det, med Kadavern 6. november eller ÅbN&FC 24. november. For de som ikke kom i gang da, så kan tirsdagens finale i nattcupen anbefales.

For treningsløp til tio og andre fellesstarter, og også andre morroløp (såkalt sprint) så eksisterer vel ikke begrepet moralsk gråsone?