lørdag 27. mars 2010

Duell 4

Fredag kveld var det duket for den 4. duellen mellom atletene. Bryting stod på agendaen, og det lå til rette for en tett og spennende duell i Ås-hallen. Nye tilskuerrekord ble det til og med.

Red. ble hyret inn som dommer for at det hele skulle bli rettferdig. Nettopp dommeren skulle vise seg å komme i fokus under denne duellen. Med høyt adrenalin og testosteronnivå ble duellantene brifet kort i reglementet. 3* 2min var kampens lengde i vektklassen 70+.

Kampen startet jevnt og det så lenge ut til at Spettet hadde et litt større overtak på kampen. Med et perfekt lavt tyngdepunkt og smidighet som en katt smatt han stadig unna Mr. L sitt grep. Et lite øyeblikks oppmerksomhetssvikt og en gedigen dommerskandale førte imidlertid et rundkast og at Spettet havnet på rygg. Da påstod dommeren at kampen var over, til ville protester fra den tapende part!

Moralen er at man kan klage så mye man vil på dommeren, men man kan heve seg over det hele og gratulere vinneren med en vel utført brytekamp både teknisk og taktisk. Mr. L var bedre denne fredagskvelden. Stillingen er nå 2-2 og neste øvelse er temposykling.

2 kommentarer:

atlet sa...

Referatet kan vel forenkles og riktiggjøres ved hjelp av én setning: Kampen varte i 15 sekunder og Mr L ledet 5-0 før Spettet tapte på teknisk fall. Suverent!

Dommern sa...

Dette var nok heller ikke helt korrekt. Poeng deles ikke ut før en aksjon er avsluttet. Aksjonen som resulterte i fallseier (ikke teknisk fall) ville ha gitt 3 poeng om Spettet kun hadde hatt en skulder i matta, og deretter kommet seg unna. Grepet som ble utført må betegnes som et løft med såkalt "lav teknisk verdi" - løftet måtte vært betydelig høyere om det skulle reultert i 5 poeng. Imidlertid er poengverdien på grepet altså uinteressant, i og med at Mr L lyktes å bringe begge Spettets skuldre i matta, for så å opprettholde kontroll.