onsdag 3. februar 2010

Duell 1

Gammelt nytt vil noen si, men alle nyheter om NAB er alltid høyaktuelle. Forrige uke inneholdt to store dueller. Begge duellene var mellom to store atleter. La oss kalle dem Spettet og Mr. L. Det er noe uklart hvordan det utartet seg slik det gjorde, men en enkel og vanlig krangel om hvem som er best i alt resulterte i det som antagelig blir en endelig avklaring. 10-kamp med 10 vidt forskjellige idretter skal i løpet av 2010 kåre den ubestridte mester.

Første øvelse var 10 km skøyting. For å unngå ubehagelige overraskelser var det bare Spettet og Mr. L som var invitert. Det er lurt å allerede på første øvelse sikre seg en topp-2 plassering i sammendraget. Spettet var, som tidligere skiløper, storfavoritt. Mr. L var, som østfolding, en svært svak outsider. Spenningen var til å ta og føle på før start. Skulle Spettet få sin første seier i karrieren? Er Mr. L halvbroren til Svartedal? Kom Spettet til å ta feil i ett eller begge av løypas to kryss? Ville Mr. L i det hele tatt orke å skøyte 10 km sammenhengende?

Starten gikk og etterhvert var alle spørsmål, med unntak av nr 2, besvart. Bataljen ble overraskende jevn, men Spettet var utilnærmelig. Med 28.37 vant han 20 sek foran Mr. L. Det innebærer at Spettet ikke bare hadde fått sin første seier, men at han også ledet 10-kampen. Neste øvelse ble arrangert allerede påfølgende lørdag. Klubbmesterskap, 5000 m skøyter, på den legendariske Rosendalsbanen på Brandbu...

Ingen kommentarer: