torsdag 21. februar 2008

Det har skjedd mye


Derfor er det svakt at vi ikke har skrevet litt om noe av det. Bilder sier mer enn tusen ord, men noen ord kan vi slenge ut sammen med alle bildene fra o-ball og Portugal. La oss starte med Portugal.


Det var en veldig bra tur, med veldig bra trening, veldig bra vær og veldig hyggelig reisefølge. Jeg dro nedover litt halvsyk, men etter noen økter i Ibux-rus begynte kroppen å fungere bedre og bedre. Siste økta i Evora var en teknisk nytelse. Etter en middels start løp jeg den siste mila helt perfekt. Og da mener jeg helt perfekt. Det var gøy å være på tur med Bola Karius, Simen, Line og Tveitosaurusene. Det er sjelden man klarer å være så tett på hverandre i en hel uke uten å gå litt lei av noen, men det var ikke noe problem i denne gjengen. Jeg og Årets mor tok oss av de yngre Aas Boyza og lærte dem om griser, gerter og glenter og sånn. Det var skikkelig familiehygge.

O-ball var ikke akkurat familiehygge, men hygge var det absolutt. Mange morsomme antrekk og mennesker ga meg en morsom kveld. Jeg hadde på forhånd lovet å fremføre et dame-dikt jeg har spart til denne anledningen. Planen var å spare det til desserten, men når desserten var slutt var festen såpass igang at diktlesing hadde forlatt minnet mitt. Det var egentlig dumt, for det var mange fine damer der som sikkert ville visst å verdsette poesien. Sannheten er jo at de fleste taler og liknende til damer er det reneste oppspinn. Oppspinnet er selvfølgelig helt nødvendig dersom det skal bli noe spenning utover kvelden. Damer må som kjent strykes med hårene. På tross av dette vil jeg si at dette diktet har en viktig kjerne av sannhet. Les det, og jeg vet dere kjenner dere igjen mer enn i den vanlige flaue fest-tale-hyllest til kvinnen. Dette er rett fra den mandige o-løpersjel:
Deilige damer

De deiligste damene er de som er våte -
av myrvann og svette.
Det er merkelig, men det gjør oss gutta kåte –
om jentene er klinete og trette.

Det er vakkert å se der de beiner avsted –
mens de bruker hodet.
Vi blir nesten fristet til å bli med dem ned –
til feil kode.

I løypa så hender det vi tar igjen ei jente –
på vår vei mot toppen.
Men et minutt fra eller til kan vi jo vente –
mens vi studerer kroppen.

Det er deilig å se hvor lite de bryr seg –
om premiesokkene de fikk.
Uansett vær så skifter de rundt meg –
mens vi sender stjålne blikk.

Det beste jeg vet er jenter som banner –
fordi de løp mot feil sti.
De kan gjerne hive kartet i bakken og sparke vannkanner –
det bare elsker vi.

Det burde være klart nå, de deiligste damene løper o -
i bush og i kratt.
Det er rart, men du trenger ikke engang å være god –
for å bli vår skatt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva jeg skal si! Nok et nydelig dikt fra O-poet nummer 1.

Jeg er rørt til tårer!

Anonym sa...

Endelig er o-skalden tilbake med fersk lyrikk! Flott dikt! Nå gleder jeg meg til ”Sannsynlige hendelsesforløp”.

Anonym sa...

Applausen hadde nok blitt massiv på festen, og mer merkbar enn anerkjennede nikk og smil rundt om foran de mange, spredte arbeids- og studie-PC'er. ..men NABs poesisamling har i alle fall fått en ny tilvekst!

Anonym sa...

vakkert dikt!