onsdag 26. november 2008

November trening IV


Er ute å lufter skoa om dagen. Jogga i forige uke i 5 min for første gang på over 3 måneder, framskritt! Hehe... Eller så kan dere som tilfeldigvis skulle oppholde dere i Særp en dag se en person som går sin faste runde rundt Torsbekkdærn. Lengden passer bra med tida som skal brukes på treninga.

Men en annen ting folka som ser denne personen også (helt sikkert) legger merke til, om det er kaldt ute, er at han har en merkelig innretning i ansiktet. Er det en ny innspilling av Star Wars? Røykdykker? Nei, jeg bruker en kjekk innretning som kalles for kuldemaske. Er det fra 5 +grader ute og kaldere er den fin å bruke. Det den gjør er at den varmer opp lufta via et filter i maska, for så å holde på varmen inne i maska. Et must for alle astmatikere og folk som sliter med kulda. Og den virker, garantert. Den virker også bedre (syns jeg) enn konkurrenten hvor har et filter i munnen. Problemet med denne typen er at du må bite for å ikke miste den, bite hele tiden... Airtim-maska (egentlige navn) er festet med en stropp bak hue, så du kan bruke fokuset til å løpe eller gå på ski i stedet. Litt info om selve saken kan være kjekt før et eventuelt kjøp.:  

  En slik kuldemaske har flere forskjellige filtere, jeg har selv fire forskjellige, fra nesten helt «tette» (astmafilteret), til filtere som kan brukes til mer konkurranselignende aktiviteter. En ting du aldri må finne på er å låne bort denne masken. Inne i denne samles snørr og andre bakterier, ufarlig for deg selv, men for en ekstern person, er det en sikker smittekilde. Det lønner seg å blåse ut skikkelig noen ganger, slik at du kan få inn ny luft og fjerne kondensen som smaler seg i filteret, da hindrer du at det fryser til is (filteret). Tørk maska i vanlig romtemperatur, ikke over en ovn, henge det på en eller annen knagg, som regel tørr til neste dag. 

 Jeg har fått inntrykket av at en slik maske egner seg best til rolige til middels harde økter. Når du skal ha harde økter, syns jeg, at man ikke får inn nok luft i maska. Du blir kavende etter luft og melkesyra kommer. Brukte selv maksa under Nyttårsløpet i Moss for noen år siden, måtte la den henge bak hue etter kort tid, ble for klumsete. Men til rolige langkjøringer fungerer den perfekt! Har brukt den ofte når jeg har gått på ski på fjellet, er vel det den egentlig er beregnet til også, vinterstid og skibruk. Men fungerer også, som skrevet, til løping. En anne nting som er bra med denne, er at den dekker en stor del av ansiktet, på den måten fryser du mindre i ansiktet når du f.eks. går på ski om vinteren. Resten kan du dekke til med klær eller i noen tilfeller, sportsteip.

Bildet er tatt fra en løpetur jeg hadde i Vardåsen i fjor November, det var rimelig kaldt (se frosten...) og kuldemaska var god å ha da. Buff er jo også obligatorisk å ha i halsen!

Link til Airtrim

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan kjøpes hos Sport Import, Trøsken, Sarpsborg.

Anonym sa...

Trodde Sarpsborg lå i Trøsken, jeg. Ikke Trøsken, Sarpsborg, men Sarpsborg, Trøsken.