torsdag 13. november 2008

horisontlinje dannet av bygninger i en by

vancouver-skyline
Overskriften er fremmedordbokas oversettelse av skyline. Man kan like skyskrapere eller ikke, men å løpe i en park en halvklar høstkveld med dette som bakgrunn er uansett ganske spesielt. Bildet over er stjålet, men det nedenfor ble tatt onsdag kveld, og viser en orienteringsløper i aksjon. Når man skal ta bilder i mørket gjelder det å ha rett lukketid. Også må man ha stativ.

WET @ Jericho, November 12th

Dagens onsdagsløp var på klosseste hold hittil. Det kunne ha blitt en lang løpetur, men bussen med lokalkjente Thomas virket som et tryggere valg. Dessverre klarte vi å forville oss inn i en slags militærleir, men siden dette ikke er USA, var det ingen som brød seg. Vel fremme var overraskende mange mennesker på plass - minst 25. Zoltan fra Irland hadde laget løype. Forresten er 45 % av befolkningen i byen innvandrere, hvilket definitivt også er representativt for o-klubben.

De svarte stiene på kartet er vanskelige å se med tohundreogfemtikronerslykt, så det o-tekniske momentet er absolutt til stede. Dessuten er det glatt på grunn av alle lønnebladene som ligger på bakken. Faktisk er lønnebladene en slik plage at kommunen har en haug med folk som går rundt med luftkanoner (omvendte støvsugere), og feier dem vekk fra gater og offentlige plener. Men de gidder selvsagt ikke gå langt inn i skogen for å fjerne løv.

Verdt å nevne er også at jeg verken luktet skunk eller rev en eneste gang i løpet av økta. Vanligvis lukter man skunk i skogen og rev i mer urbane strøk. Skunken er en sånn slags grevling som de har i donaldblader, og lukter fryktelig hvis den vil. Og reven... byen kalles ikke Vansterdam foruten grunn.

WET, Jericho, November 12th

Ingen kommentarer: