fredag 28. november 2008

Juleøltest

Det som kjennetegner et godt juleøl er at det hovedsakelig er godt lagret, samt at det skal ha mye smak og fylde. Juleøl har gjerne en litt høyere alkoholprosent og er godt humlet, det vil si at det har et sterkt preg av aroma. I tillegg er det et kjent faktum at humle virker avslappende på nervene. Juleølet skal ha en temperatur på mellom 12 og 15 grader, og en tommelfingerregel er at jo mørkere øl, jo høyere temperatur.

Testpanelet består av 6 personer, og det testes 11 forskjellige slag.

Av butikkøl testes: Ringnes Juleøl, Tuborg Juleøl på boks, Aas Juleøl, Aas Gourmet Jule Ale, Hansa Julebrygg, Dahls Juleøl og Grans Juleøl

På polet fant vi disse: Mack Juleøl, Vellagret Lervig Julebrygg, Ringnes Julebokk og Fredrikstad Juleøl.

FØLG MED PÅ LIVE-OPPDATERING UTOVER KVELDEN!


kl 19.59: Alle er nå samlet, klare til start. først ute er Ringnes Juleøl.
Dårlig øl, for lite alkohol, ser pen ut. Lunken stemning til denne i panelet.

kl 20.05: Tuborg for tur. Opprinnelig en danske, men er laget av Ringnes Bryggerier. Store forventingner til denne! Litt lysere denne her. Helt vanlig Tuborg. Vanlig Tuborg taes opp for å sjekke om det er noe forskjell! DEt er forskjell. Vanlig ser ut som piss! Juleøl skal være fyldig!

kl 20.15: Ny øl på bordet. Her går det unna! Aas Juleøl. Drammens kildevann. Ola har alt begynt å synge! Vi er åpne for kommentarer fra dere der hjemme! God ettersmak på denne! Ligger ann til å være en favoritt sålangt! Forøvrig ble det solgt over en mill. liter Aass øl under UKA. Smaker orgie ifølge Kjell. Drammen by er nydelig!

kl 20.23. God stemning!

kl 20.25: Dahl nå. Kjell forteller fra tida si i Trondheim da han rasserte o-kjøkken og brente grøn galla. Lang, elegant flaske, litt som Maalen sies det. Lang, tynn og elegant! Ola er mer en vanlig o,33 form. Ikke lettdrikkelig denne. Pga gul, grønt og svart får denne 2. Karamel i følge Heidi. Det er jo digg! Smaker godt med råtten fisk sier Kjell.kl 20.34: Bergenser banker på døra. Gyllen og brun. Med aromahumle! Skuffet over at det blir fellesstart i natt-NM neste år! SAS flyr billig 599 kr i følge Ola. Det annerledes Øl. kan ikke se igjennom en gang. Det stilles nok engang spørsmålstegn til NTNUI i panelet. Kjell: Altfor mange låvedører i Trondheim. Finere budeier på Ås!

kl 20.44: Aass Gourmet Jule Ale! Ny Maalen på bordet! Store forventninger! Kjell klarer mer enn12 øl! En bra øl, men litt sur ettersmak. Mye skum! Det er viktig! Minner meg om øl, vold og skamslåtte bønder! Budeie uten låvedør er det beste! Flesk og duppe kommer opp som tema. Ola er eksperten på dette. Spiser det hver mandag. NB: Skal stekes godt! Alen er derimot god! MacGyver på TV2 anbefales.

kl 20.56. Grans Juleøl nå. Herlig klassiker fra Rema1000. Digg. Hvorfor har juleøl mer alkohol mer enn vanlig øl? Kanskje var det juleølen som skapte mordene på Orderud gård? Billig med 70% skum. Billig øl. Middels mørk. Skal væer fyldig. Forbindes med jul og nyttår. Temperet øl er vondt. Men skal visst være det da. Linger litt på te. Te er for homoer og danskeskolelærere. India og Kina blir de nye verdensmaktene! Skuffende til å være et mørkt øl! Vi befinner oss i en moralsk gråsone nå! "Jeg lyder bare ordre2 var det tyskera sa i 1942 også! Kjell vil ikke se på kjippkappere som driter og drekker av samme vannet! Tv er skrudd av! Tv på igjen!

kl 21.08: Neste øl sier Ola! Bred enighet om det ja! Fant igjen pennen! Heidi har sett en hvit neger på Heathrow. Utrolig! Alibinist= Alpinist på sørlansk! Eirin fra 2004-testen var ikke så gæren. Ølen nå er Grans Julebryggeri. Great expectaions. Nydelig øl! God øl, men litt rar smak. Ikke noe negativt. Er kristisk til vegvesnet! Framdrift, folkens! Noen som skal på treningsløp på søndag? Hva skjer med testosteronnivået etter utløsning? Tips. Hoppe av i svingen er det beste prevensjonsmidlet. Ølet er forøvrig knall! NOF er inkompetente! Bred enighet om det! Marit Bjørgen bør fjerne ringen sin!

21.31: Mack øl. Nord-Norge! Første polølet! Norsk fotball suger! Simen Brenne klar for Odd. Herlig sier Ola i en kort kommentar. Det påståes at ola er svak for kjekke menn. Det betviles fra reds. hold. Går mest i skitsnakk her nå.

21.43: Fredrikstad Øl. 5 liter om dagen var standard i Fr.stad. Fin logo! I Råde drakk dem 10 liter! Meget bra smak! Orgasmisk. Smaker alkoholen i ettersmaken. Flaska er brukt 9 ganger. ok, med tanke på miljøet! rettelse: 6,6 % Beklager feil!

21.58: Kritisk stemninger her nå. Ola er venn med Hausken på Facebook.

22.02: Ringnes Julebokk. Kaffesmak. deilig! Mona Grudt finner Skal vi danse superfinale. MILF uttales det fra panelet. Sterk ass, sier Ola (om ølen). Meget ræva i følge panelet. Ligg unna. Blir lei av øl. Kjell. Skal du bli drita drikker du sprit og ikke bokk! For menn med hår på brøstet, alla Ivar Helge Gimle. Vet du hvorfor negre er hvite inni henda og under beina? De stod på alle fire da de ble spraylakkert. haha, bra Ola!

22.10: heidi har gjent opptrekkeren! Siste ølen på g nå! gedigen pipekonsert for det!

22.16: Velllagret Lervig Julebrygg. Mack blir vinner! Fett!

22.28: Ola må ha mer sylte! Man blir hva man spiser!

22.46: Kjell spiser sylta til Ola! Men han er framleis ung og viril!

22.30: Mack er vinneren! Trønderølen havner på bunn! Herlig!

22.33: Ola påstår at det er bare shabby folk på naturforvaltning. Meget ugunstig da sidemannen i sofaen har gått på Naturforvaltning! Han har mista litt taket nå, denne Ola! faktisk en som heter Sylte til etternavn i "jakten på kjærligheten også. Ola Sylte! Haha. Nice


Ola Sylte og Ola Sylte 2


Ringnes Juleøl:

Alkohol: 4,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 3


Tuborg Juleøl:

Alkohol: 4,5 %
Størrelse: Boks, 500 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 3


Aas Juleøl:

Alkohol: 4,7 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 4


Dahls Juleøl:

Alkohol: 4,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 2


Hansa Julebrygg:


Alkohol: 4,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 4
Aas Gourmet Jule Ale:Alkohol: 4,7 %
Størrelse: Flaske, 500 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 4,5


Grans Juleøl:


Alkohol:
Størrelse:
Land:
Type: Juleøl butikk
Karakter: 3


Grans Julebrygg:

Alkohol: 4,7 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl butikk, klasse D
Karakter: 4

Mack Juleøl:


Alkohol: 6,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl, Vinmonopolet
Karakter: 5,5


Fredrikstad Juleøl:Alkohol: 6,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl, Vinmonopolet
Karakter:4


Ringnes Julebokk:

Alkohol: 9,0 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl, Vinmonopolet
Karakter: 2,5Vellagret Lervig Julebrygg:


Alkohol: 6,5 %
Størrelse: Flaske, 330 ml
Land: Norge
Type: Juleøl, Vinmonopolet
Karakter: 4

1 kommentar:

Anonym sa...

Innholdsrik, om enn noe lesekrevende testrapport! Hva med akevittest? ..eller blir det for mye lokalpatriotisme og "sløssing" av slikt?