torsdag 2. oktober 2008

Have you been to O-ringen?Var det første spørsmålet jeg fikk på mitt første o-løp utenfor Europa. Løypeleggeren hadde hørt om disse store løpene, men hadde aldri vært der selv. Derimot hadde han vært rundt og hengt ut poster i Musqueam Park og Pacific Spirit Regional Park. Den lokale o-klubben i Vancouver, byen jeg bor i for tiden, har nemlig kart i hver eneste park i hele byen, og treningsløp hver onsdag hele året.

På programmet i dag sto først sprint på 1:4000 i nevnte Musqueam Park, som forøvrig er et uramerikansk navn. Deretter var det kartbytte over til 1:10000 og en noe lengre løype, hovedsakelig på sti. Jeg løp fra studenthybelen sånn cirka 40 minutter før løpet skulle starte, spent på hvordan orientering i Canada ville arte seg. I shorts og t-skjorte en behagelig varm høstkveld. Den nyinnkjøpte hodelykta til 300 kroner (3 watt LED!!) var på plass på hodet, for mørkt ville det bli.Vel på plass var ovennevnte man som ikke hadde løpt O-ringen på plass. En veldig hyggelig og utadvendt kar. Han kunne fortelle at siden de fleste som skulle delta hadde løpt der 3 eller flere ganger tidligere, hadde han speilvendt kartene deres. Men jeg skulle få ekte kart, siden jeg var ny. Litt etter litt kom det flere mennesker, blant annet norske Thomas Nipen, som holder på med doktorgrad i meteorologi her borte, og en kanadier som hadde bodd i Kristiansand denne vinteren og vært på samling i Spania og Portugal. For 5 dollar var medlemsskapet i Greater Vancouver Orienteering Club i boks, så da var det bare å starte.

Siden dette innlegget allerede begynner å bli temmelig Ruudsk, og det før løpsanalysen har startet, vil jeg bare oppsummere det hele med:
- Morsomt med sprintorientering
- Noen hårreisende bommer
- Får skylde på kartet for noen av bommene
- Det ble mørkt, men lykta var helt ok
- Mike, som hadde løpt orientering i 1 måned, kjørte meg hjem, selv om han skulle i motsatt retning
- Tror det ble andreplass
- I morgen er det Club Run, dvs. fellestrening
- Søndag er det o-løp i Victoria, en 2-timers fergetur unna
- Henrik Löfås, nr. 3 i SM Lång forrige helg, bodde og studerte her i hele fjor
- Har helt utrolig myke og fine løpestier rett utenfor stuedøra

Ha det fint!


Øystein
(den fortapte sønn som kanskje ikke er så fortapt likevel)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gøy med en eksklusiv løpsanalyse, og bra at du trener!

Anonym sa...

Fikk en viss von Vollærn-følelse av å se kart/løyper. Ser ut til å være behov for litt tynningshogst for bålbrenning der også. Stå på, Ø!

Anonym sa...

personlig har jeg gitt deg opp for lenge siden....