mandag 6. oktober 2008

"I started off with a blank sheet"

Sitatet tilhører han som lagde kartet til dagens løp i Victoria, en fin by som befinner seg halvannen times ferjetur fra Vancouver. Man driver ikke med flyfoto overalt her nei...

Dagens startet klokka halv seks, og etter frokost og kaffe bar det av gårde med bussen til Broadway, der jeg ble hentet av Brian og Margaret klokka sju. Etter henting av norske Thomas Nipen og Louise Oram (som var i A-finale i VM i år), bar det av gårde til fergeleiet. Fergeturen bød på en del fine ting, som for eksempel sommerhus á la Norge og høye fjell i horisonten. Se bilde nedenfor.Etter litt sightseeing langs strandkanten, ankom vi o-løpet. Det var rett og slett ganske så koslig. Fri starttid og gode gammeldagse startkort og stifteklemmer. Etter litt oppvarming var det så klart for start... Det viste seg å være rimelig tøft. Fjellklatring med undervegetasjon på linje med Vestfold, og kurver som var litt såder. Men du verden, det var morsomt også. Løp med hodet under armen, og bommet cirka 20 minutter. Derfor er heller ikke veivalgene tegnet inn på kartet - da ville det nemlig blitt helt rødt. Men en bra treningsøkt var det, og jeg snappet om en de lærdom om hvordan man orienterer i gjengrodd kystterreng. Blant annet må man stå helt stille når man leser kartet, noe som strider i mot alt jeg har lært om orientering. Tror egentlig dette hadde vært noe for Ola, for bamblebush var det virkelig.Vel i mål kom jeg i prat med kartlageren, en pensjonist som bodde like i nærheten. Han hadde ikke drevet noe særlig med orientering, men begynte å lage kart for moro skyld. Han er også en kunstner, noe man kan se av krusedullene på kanten av kartet. Med et blankt ark hadde han gått til verks, og det er egentlig ganske imponerende.

Fergeturen tilbake var også ganske fin, med en stopp på Starbucks for å kjøpe Frappucino Latte Pumpkin Spice Cream Coffee. Men bare fordi det var søndag. Ellers går det mest i Nescafe.

Onsdag er det sprintløp igjen og fredag blir det tur med Thomas og Louise til et fint o-kart, laget på ordentlig flyfoto, nord for byen. Og om jeg tar sjansen på å være litt narcissistisk helt på tampen, her kan du se bilder og kart.

Tjolahopp!

Ingen kommentarer: