lørdag 2. august 2008

Hellekroken går uvisse tider i møte

Kilder Naked Aas boyZ har vært i kontakt med hevder at samboerskapet i Hellekroken har slått sprekker! Huset har det siste året vært tilholdssted for fire boyZ, men nå har de profilerte o-løperne Øystein (23) og Thomas (19) valgt å forlate det gode selskap. Det som engang var rommene deres står i dag etterlatt tomme. Men minnene – de kan ingen ta fra oss!

Thomas, populært kalt Ruuder’n, kom inn i livene våre ved skolestart i fjor. Den lovende junioren fra Særp deltok aktivt på fellestreninger i tillegg til alle langturene han annonserte via Åpen Post (på den tiden var han lykkelig uvitende om treningssammenbruddet som skulle ramme han hardt denne vinteren). I januar flyttet Przemek ut fra kjelleren i Hellekroken og Thomas ble innlosjert i kjelleren (til tross for de ambisiøse Sex lounge-planene som forelå).

Ruuder’n viste seg raskt å være en likendes kar med godt humør. Det ble mye standup det halvåret vi fikk dele med Thomas. ”Du skal høre mye” er rekonstruksjonen av et av de første gylne øyeblikkene. Klippet yter egentlig ikke Ruuder’n rettferdighet ettersom dette var o-standup i startgropa; for de kjappe replikkene og presise observasjonene hans økte i både kvantitet og kvalitet i takt med vårens frambrudd.

Men tro ikke at Ruuder’n bare var en bajas og spilloppmaker! Neida, han var svært frittalende og gikk ikke av veien for å kritisere den norske o-eliten. Til tross for enkelte utbrudd er han en populær kar i o-miljøet og er blant de ytterst få o-løperne med egen fanklubb i det populære nettsamfunnet Facebook.

Egentlig ville enkelte mene at det snart er på tide å runde av denne teksten før det blir for mye scrolling, men dette er en homage til Ruuder’n – så det blir litt tidlig å runde av allerede. Thomas ble tidlig kjent som en pioner innen skriving av løpsreferater. Det mest bemerkelsesverdige er lengden. Her snakker vi grundige gjennomganger av hvert løp! Se for eksempel: Tiomila og Kvillebyns klassiska. Han ble raskt erklært som seriøs i nettsamfunnet Orienterare og mange "disipler" fulgte referatene hans tett.

Thomas er også kjent som en av de ivrigste tilhengerne av en spesiell form for intervalltrening. Jeg sikter selvsagt til ”fartslek”. Når Thomas er i toppslag ligger det mye fartslek bak resultatene. Og det beste stedet for den slags trening er selvsagt Bjønnåsen, som har blitt dratt fram på denne bloggen med jevne mellomrom. Og Thomas var også så snill at han lot et kart henge igjen før han vendte hjem til Særp. Kartet vil henge der til evig tid, som et minne om Thomas.Thomas meldte som kjent overgang til Ås i løpet av våren, og det som jeg synes er veldig trist er at han aldri fikk vist hva han egentlig er god for i Ås-drakta. Men jeg er helt sikker på at han kommer tilbake, for motivasjonen er helt klart til stede. Jeg vet jeg skriver for alle boyZa når jeg ønsker deg tilbake i vanlig slag fortest mulig!

Ettersom dette ikke er en nekrolog og dette tross alt er en blogg for menn med lite til overs for emosjonelle utbrudd, så runder vi av hyllesten før følelsene tar helt overhånd. Men, Thomas, vi forventer å se deg på Von Vollær’n, under Uka og selvsagt til start på Kadaver’n utover høsten. Du vil selvsagt alltid være velkommen i skinnsofaen i Hellekroken!

For mer Thomas-relatert stoff henviser vi til det legendariske intervjuet ”To glass vann med Thomas”.


Som nevnt i ingressen er det ikke bare Thomas som forlater det synkende skipet, Hellekroken. Øystein, også kjent som gulrotkakebakeren, saftbrygger’n og som Roy Krog sambygding, er også på flyttefot. Øystein er sammen med Jørgen Rostrup og Olav Lundanes kjent som de virkelig store talentene i norsk orientering de siste åra. Men etter en lang ufrivillig pause som førsteårssenior, var ikke motivasjonen like sterk lenger. Og når han ble kjent med Samfunnet var løpet kjørt! Øystein skal nå studere ett år i OL-byen Vancouver. Men etter det vil han returnere til Ås. Så vi får ønske han et fint opphold i Canada, og håper han kommer blodtrent tilbake!


Dermed står det altså to tomme rom i huset, som ideelt sett burde vært disponert av de to resterende boyZa, Håvard og Ola. Men i følge kildene våre lever de allerede i veletablerte samboerforhold, så vi ønsker ikke å stille de overfor slike dilemma – vi vet jo at de ville valgt oss:) Derfor har vi i stedet valgt å ta hensyn til Simens hjemlengsel til Løten, slik at ikke han også flytter ut, og har fått tak i to sambygdinger som representerer det annet kjønn. Dette vil antakelig by på komplikasjoner med det kvinnesynet som råder i Naked Aas boyZ-sfæren (eksempel her og her). Men vi er klar over de mulige problemene vi står overfor, og vil avholde en NAB-konferanse med fokus på emnet så snart gjengen er samlet etter ferieavviklingen.

Ingen kommentarer: