søndag 17. august 2008

KM i dritt!

I dag var det KM, hvor det offisielle navnet er Kretsmesterskap i mellomdistanse. Igjen kan man si at Naked Aas boyZ prega resultatlista både på godt og vondt. Som overskriften tilsier er ikke undertegnende særlig godt fornøyd med egne prestasjoner.

Ett etterhvert langt liv i skogen og o-løypa har lært meg at det ikke hjelper å være deppa og sur i lengre tid etter at man har løpt totalt ræva. Det pleier jo som regel å gå likedan helga etter. Så hvorfor havner man i en sånn ond sirkel hvor man gjør de samme feilene gang, på gang, på gang, på gang, evt. igjen, og igjen og igjen og igjen. Er man ikke bedre?

Jo, selvsagt! Når man har løpt Orientering i over 10 år så skjønner man hva det går ut på. Problemet er bare at man aldri lærer av sine feil. Hva kan man gjøre for å lære av sine feil og for å luke bort dumme bommer? Svaret tror jeg er like enkelt som genialt, man må øve mer!. Øve evt. trene på kart. En må bli venn med kartet. Alle kart er like, og som helt sikkert en viss franskmann har sagt, det gjelder bare å gjøre det enkelt nok for seg selv.

Man må forstå, deretter øve for å så mestre. Øvingsprosessen er lang og tung og man må kanskje regne med tilbakeslag, men målet må være at du en dag har øvd så mye at du klarer å holde et jevnt nivå uansett.

jeg skal være den første til å innrømme at pr dd har jeg ikke det som skal til for å være på et visst nivå, ja jeg vil vel si at jeg ikke engang er på et nivå.

Kanskje BoyZa skal etablere en samtalegruppe om o-teknikk?

1 kommentar:

Fast sa...

mister, du får prøve å løpe rett mot posten. Om du sikter til høyre eller venstre bommer man. Om man løper rett frem treffer man. Kanskje. Vanskelig å si. Spør Tveite eller Lucky om det. Får du retta opp på dette på 2 uker blir det NM medalje på stafetten vet du (med Tveite og Lucky). Da kommer det til å koke på samfunnet!