tirsdag 9. september 2008

90-tallet

Husker du 90-åra? Det begynner å bli en stund siden. Tida da de aller fleste Naked Aas BoyZa kun fortsatt var boyZ fanget i grunnskolens flate "alle er like og har samme muligheter"-struktur, hvor friminuttene på barneskolen gjerne ble ekstra lenge på grunn av en jevn fotballmatch på grusbana.

Husker du OL i Albertville? Tredobbelt norsk på den tradisjonelt vanskelige tre-mila. Norge våknet igjen som skinasjon på 90-tallet. Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang. Husker du at Gro Harlem Brundtland påstod at "Det er typisk Norsk å være best".

Selvsagt husker du OL på Lillehammer! Jens Weisflog viste fingern til det norske publikum. Allikevel var det 14 magiske vinterdager. "The best olympic games ever"

Lenge var det bare en TV-kanal på 90-tallet. Men så fikk vi TV2 i 1992. Husker dere Melodi Grand Prix i 95? Det ble norsk seier med en låt som inneholdt minimalt med ord. Denne låten beskriver den rolige, fine harmonien på 90-tallet, hvor Arbeiderpartiet ikke var fornøyd før de fikk 36,9% ved Stortingsvalget i 1997, George W Bush kun var en ypling og Sadam Hussein levde i beste velgående.

90-tallet kommer aldri tilbake. Det begynner å bli så altfor lenge siden. Tida da uskyldigeheten rådet for de gryende Naked Aas boyZa, tida da Norge hadde et av verdens beste landslag i fotball. Da spillerne virkelig gav "Alt for Norge".

Nå er BoyZa blitt menn.

Ingen kommentarer: