onsdag 23. januar 2008

Damer

Jeg lurer på om damer forstår seg selv.. Ikke sånn rent språklig, mer mentalt tenker jeg på. Alle fattere har i alle år sagt: "jeg skjønner meg ikke på kvinnfolk (damer red.anm.)". Mødre sier som regel bare: "mannfolk, altså". Jeg regner med at dette betyr at de skjønner seg på oss, men bare syns det vi gjør er dumt. Det er jo også rart at de syns det, men det får vi ta en annen gang.

Personlig vet jeg at jeg er lur, det er ikke derfor jeg ikke skjønner meg på damer. De er bare så rare. Det rareste er hvordan vi mannfolk tidvis og uten grunn blir utsatt for voldsomme humørvariasjoner. Og dersom vi er dumdristige og forklarer det med at det er "den tiden i måneden", da er helvete løs. En annen ting som er rart er hva som skjer dersom man sitter og prøver å prate med en dame som av en eller annen grunn er litt furten på deg. Hun svarer uten å bruke stemmebåndet. Det er komplett umulig å høre hva som blir sagt, og dersom man våger seg frempå med et "hææ, hva sa du?" blir det sjelden bedre stemning. Også er de så følsomme, damene. Mannfolk liker å ha litt kontakt med sitt indre følelsesliv, men grensene er klare. Også babyer da, der blir jeg helt satt ut.. Damer syns babyer er søte! Vi mannfolk syns de er stygge, noe som egentlig ikke kan diskuteres. Kanskje de tar seg opp litt når det har gått noen dager, men generelt er det dårlig stelt med babyutseende hos menneskeheten.

Men det vil også være perioder der man føler at man virkelig forstår sin kvinne. Vern om disse øyeblikkene og prøv å glemme at det hele er en illusjon. Da har man lagt grunnlaget for et langt samliv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, mye sant i dette her. Jeg har akkurat de samme erfarigene med min kvinnelige livsledsager. Vi mannfolk er mye lettere å forstå hvertfall

Anonym sa...

Ser for meg (og håper) at det kommer mange kvasi-filosofiske innlegg om emnet i løpet av natten

Anonym sa...

En artikkel som er så til de grader "to the point" tror jeg knapt har lest! Vil gå så langt som å kalle det et lite stykke kunst. Gi forfatterern Nobelprisen i litteratur og gjerne i psykologi. Verden har den en ny Freud!