onsdag 18. juni 2008

Fartslek og Kamikazemåker

Jeg fortsetter min ensomme opptrapping mot et forhåpentligvis bra comeback. Denne dagen var det en type fartslek som sto på agendaen. Skulle løpe 5 drag av 80 meter med litt pause. Dette etter en god og veldig rolig oppvarming. Men i dag ønska jeg også å løpe på bane, og hva er vel nærmere da enn Sarpsborg Stadion? Nå er det en annen historie om hvordan Sarpsborg kommune mener at stadion skal være til allment bruk når alle gjerder og innganger er stengt? Nåvel, jeg klatra over et passende gjorde og hadde hele banen for meg selv.

Første draget gikk under hovedtribunen, liker meg der, er liksom der man klarer å løpe fortest. Merka ikke noe uvanlig. Så en lengre pause, og jeg rekker å komme 300 meter og opp på oppløpssiden igjen. Men nå er ikke alt vel. Et leven fra oven og en hel del splættende lyder rundt omkring. Jeg titter opp og ser en hærskare måker som letter fra taket på tribunen, sannsynligvis fra reira, og kretsa rundt meg. Men verre var at de gikk til angrep!! De kom stupende ned som kamikazepiloter, og jeg måtte dukke flere ganger. Men de feiga ut, de snudde hver eneste gang. Og jeg som bare venta på å få has på en av døm. Men overlevde oppløpssiden og begynte drag nr. 2. Neste gang jeg kom langs oppløpssiden hadde jeg et par lange kvister til forsvar, de snudde litt lenger oppe da, men ble desto mer aggressive... Og splættingen ble det stadig mer av, men de var dårlig til å sikte. Jogga videre, hørte det sa SVOOSH rett over meg, helt til jeg hadde kommet meg halvveis over på andre siden. Tenkte da at det var best å la de få de 200 meterne som var nærmest tribunen, så fikk jeg de resterende 200 m. Dette funka, for etter et par runder til så var det helt stille igjen.

Neste gang jeg skal løpe på banen har jeg tenkt til å løpe alle draga langs oppløpssida, så får vi se hvem som er sjef. Jeg kan jo ta med brorsan, ikke som en å trene med, men noe helt annet. Han har tilfeldigvis en ganske spesiell hobby. Dere skjønner at det ekke mange skjærer i hagen vår lenger, de er faktisk ganske ettertenksomme, nesten som aper. Får du en stein i hode, flytter du deg neste gang ikke sant? Men skjærene hakke fått noen stein i hue. For å si det sann, så har brosan ofte lånt det gamle luftgeværet til han far...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kult, for å si den SANN

Anonym sa...

5 x 80 meter = 400 meter = en hel runde??! ;-)