mandag 5. oktober 2009

Det skal være langt.

O-sporten er i ferd med å utvikle seg i gal retning. Det er altfor mye fokus på poster i orientering. Alle kan løpe korte strekk. Det er bare å ha kontroll på retningen inn og ut av posten for å så løpe videre på kompasset. Det kan man lære via brevkurs i orientering.

Få kan løpe langstrekk. Et langstrekk er den ultimate utfordringen for en o-løper. Det gjelder å finne en trase hvor man kan spa på det man kan slik at man kjenner at det også er fysisk utfordrende å løpe orientering. Min påstand er at det bare er en mann i hele Norge som kan løpe langstrekk. Han heter Tveite. På Ås fokuserer vi på nettopp langstrekk. Hver økt legges opp til mestring av langstrekk, på hver fest diskuterer vi langstrekk (og kartnorm) og ingen får legge seg før man har tatt ut veivalg med alternative veivalg på tre langstrekk. Du kan si at kort og godt dreier hele hverdagen seg om langstrekk her på Ås. Det er neppe tilfeldig at på Tunevannet rundt i Sarpsborgmarka var dobbelt Ås-UMB etter at løypas lengste strekk var gjennomført og at Ås-UMB hadde beste strekktid på det samme strekket. Vi gjorde kort og godt jobben vår.

Vil du bli god til å løpe langstrekk? Ja da har du bare en mulighet. Det er å komme til Ås, den beste plassen for en o-løper for å bli en skikkelig o-løper. Du kan til og med kombinere det med studier på et av Norges fineste universiteter. Det beste av alt er at det ligger sentralt. I en times kjøreavstand kommer du deg akkurat ikke til Halden. Heldigvis! Men du kommer deg til Oslo hvor du kan sitte på en pub å drikke øl hvor ofte du vil. Hvor deilig er ikke det etter ei hard økt med fokus på langstrekk i f.eks Østmarka? Dessuten er det raske karbohydrater i øl. Perfekt restitusjonsdrikke! Finner du ei interessant dame der kan du jo spørre om hun vil være med hjem å se på kartsamlinga di for å diskutere langstrekk. Om det ikke funker kan man jo alltids prøve et brevkurs i sjekking..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Se A-magasinet fra fredag, ikke bare brevkurs men 3-dagers kurs med teori og praksis på sjekking. Kun 18000 kr

Anonym sa...

trenger ikke kurs i sjekking. er bare å kline til det

twist sa...

Om enn ikke så langt, så ihvertfall vegvalgsorientering. Link