søndag 13. september 2009

NM stafett live!

15 år har gått. Det er ALT for lenge for en storklubb som Ås. 2009-utgaven ser sterkere ut enn på lenge, og fjorårets 7. plass var varselet om at klubben er på vei inn i en ny æra. Anført av de atletiske og kjekke ungfolene Øystein, Ola og Håvard er Ås-UMB igjen med i medaljediskusjonen!

10.20: Klokken 11.00 starter moroa! Imens kan du sjekke ut live-”klassikerne”: natt-NM 2008 og 2009, samt min personlige favoritt, juleøltest 2008.

10.25: For de spesielt interesserte kan jeg nevne at damestafetten er i gang. Ås-UMB stiller lag også i denne klassen.

10.30: Halden SK er gull-favoritter. Med kongen av 4X4-intervaller Emil Tobias Wingstedt på førsteetappe kan feltet sprekke opp tidlig. Andreettapen løpes av M. Karlsson som også har kastet seg på den gøyale trenden med mellomnavn, og heter i skrivende stund: Johan Linus Mattias Karlsson. Avslutter er Norges for tiden kanskje beste o-løper O-Lundanes. Et sterkt lag!

10.45: Bollas sambygding J. Sundby tas inn via den omdiskuterte lokalradioen Nea Radio. Goooo' stemning! Startlister her.

10.55: Regjerende norgesmestere Tyrving stiller som vanlig et sterkt lag, med blant annet geomatikk-student A. Tiltnes på ankeretappen. Han har trent flittig etter Gordon Piries treningprinsipper "Running Fast and Injury Free", og ser endelig ut til å være skadefri!?

11.00: 100 lag legger i veg. Deriblant 3 Ås-lag. For førstelaget, den hjemvendte og nysatsende eks-landslagsstjerna Øystein. Den 24 år gamle miljøfysikkstudenten fra Krokstadelva slo til med en imponerende 9. plass på gårsdagens mellomdistanse. Vi regner med at han kommer inn med teten i dag.

11.05: Der mistet live-ansvarlig signalene fra Nea Radio. 5 minutter varte moroa:(

11.10: Fjorårets kometlag Frol stiller svekket i dag. Deres antatt beste løper U.F.Ingaard ser ut til å ha sviktet laget. Ikke like ille som bysbarnet Henry Rinnan på 40-tallet, men dette blir definitivt skjebnesvangert for unggutta.

11.20: Fortsatt ingen radio. Ingen online-mellomtider. Det mest håndfaste vi har å forholde oss til er yr.nos værmelding: 9 °C, Skyet. Lett bris, 4 m/s fra nordvest. Synsinga får fortsette ...

11.30: 1. etappe er ca. 8,4 km med stipulert vinnertid på 55 min. KOK stiller Nilsen, Hott og Renard, og vil sammen med trønder-lagene Wing og NTNUI (+ tidligere nevnte Halden og Tyrving) være de tøffeste konkurrentene i kampen om edelt metall.

11.45: Fortsatt verken mellomtider eller speaker. I mellomtiden blir det et relevant gjensyn med denne klassikeren. "Har orienteringssporten vokst for fort på kort tid?" "Nei, synes ikke det ...".

11.58: Har noen lag kommet inn til veksling? Vanskelig å si. Imens kan vi kikke litt på kartet.

12.00: Nå begynner det å skje ting her! En løper har tydeligvis vekslet. Det er oppskriftsmessig E. Wingstedt for HSK. Ingen Øystein foreløpig.

12.01: Jada, Ås er med! Øystein inn som nr. 10. 26 sekunder bak 2. plassen. Tyrving, NTNUI, KOK og Wing er (dessverre) i samme gruppe. Nå er det danskebåten / mr.21 / kubikken / bolla / berlinerbolla (kjært barn, mange navn) fra "det fryktede Bamble-terrenget” /-Magne Lystad sin tur. NM-medaljevinneren fra klassisk distanse på Berkåk i 2003 er nok klar til å løpe et bunnsolid løp.

12.06: Vegard inn for Ås2, og ut i skogen legger ingen ringere enn Spettet fra Løten i veg på sine 5,4 km. Smestis (som Ruuder'n ville sagt)løp gørbra (som Ruuder'n ville sagt) på fjorårets NM-stafett og er hjertet/dynamoen/tannhjulet i Ås2, som stiller med samme lag som ved fjorårets premieløp. Kjør hårdt!

12.15: Nok en gang dødtid, mens vi venter på neste veksling. Jeg sakser derfor følgende pressemelding, datert 12.09.09, fra gutta i skauen: Taktikk til 1. laget er å vinne, sier lucasen. De andre samtykker. Det å løpe fortest er tøffest. Som leder (red^3. anm.: dvs. Spettet) har jeg store forventninger til morradagen. Sier jo litt når tveite er på 3. laget. Han deler velvillig kunnskap med oss andre.

12.38: Karlsson inne til veksling for HSK.

12.45: Resultatservicen har slått seg vrang, men nå følges stafetten videre via GPS-tracking uansett. Det ser ut til å være Halden, Tyrving, NTNUI, KOK, Wing, Halden3 og Ås litt bak der. Kan Ås-flokkens alfa-hann løpe Ås inn til medalje? JA!

12.55: Lucky har passert KOK(Renard) og ligger nå på 6. plass. Wing(Kvaal) og HSK3(Eriksen) er rett foran. Halden (Lundanes) ser ut til å være for langt foran, men Tyrving (Tiltnes) kan nås igjen. Hoppet NTNUI (Skjeset) over 8.?

13.00: Tracks er fett! Ås, Wing og HSK3 sammen. Håvard med en liten sleiv på en to-streksmyr(?). Ouch! KOK kommer bakfra og joiner gruppa.

13.15: Renard bommer KOK ut av medaljekampen på 15. post. Ås, Wing og HSK3 fortsatt samlet, mens Tyrving er 300 m foran. NTNUI (som kanskje er DSQ) er ca 900 m foran. Halden er fortsatt suverene.

13.30: Wing hadde kort gafling på 19. post, og har nå kommet i kapp med Tyrving. Kan dette være skjebnesvangert for Ås' medaljesjanser?

13.36: Post 22: Wing med ny kort gafling, og rister av seg Tyrving. NABs flaggskip har nå tatt igjen Tyrving og ikke overraskende parkert HSK3!

13.42: Halden vant. NTNUI nr. 2 og bronse til Wing. Spurtoppgjør med Tyrving om 4. plassen. Lett, Håvard suveren! Dessverre 23 sek. for sent til medalje, nest beste etappetid til tross. Close but no cigar, men 4. plass er absolutt godkjent!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi ska fæst, heilt til ....

nostradamus sa...

... kadaver'n = passe lang fest
... frp sitter i regjering? = lengre fest
... Tyrving gjenerobrer stafettronen = party till you die!

Anonym sa...

Finfin utvikling. I år 3 plasser opp, med nye 3 plasser opp neste år blir det fest.

LEGSTRONGS sa...

11.10: Fjorårets kometlag Frol stiller svekket i dag. Deres antatt beste løper U.F.Ingaard ser ut til å ha sviktet laget. Ikke like ille som bysbarnet Henry Rinnan på 40-tallet, men dette blir definitivt skjebnesvangert for unggutta.

---

Noen vet å få sagt det;)

Forrestgumper sa...

LEGSTRONGS: Om det ikke ble full klaff på stafetten, så imponerte dere i hvert fall stort individuelt med 2 gull og 1 sølv. Gratulerer!

PS! Dere er selvsagt SVÆRT velkomne til å studere på Ås etter endt videregående:)