mandag 20. april 2009

Døde o-løpere finner ikke posten

Del 2
Magnar Smestis våknet til et enormt gjesp i Kajaveien. Ringeklokka dundret fra nattbordet. Han kastet klokka i veggen, men lyden var fortsatt i rommet. Mobilen dirret og ringte som besatt. -Smestis her. Stemmen var grøtete og hes. -Magnar, vi har funnet et nytt offer. Kom til VonVollernskøven så fort du kan. Parker i sørenden av Pentagon og gå over jordet og kom inn til bålplassen.. -Jaja, jeg har vært i den skogen flere ganger før. Helvetes drittskog og nå har den tydeligvis blitt enda verre. Jeg kommer om en halv time.
Parkeringsplassen var full av biler, men denne gangen var det også en stor delegasjon fra KRIPOS på stedet. Inne i skogen var de fleste kledd i hvitt, skogen virket mer hjemsøkt enn noen gang. De fleste hadde samlet seg rundt bålplassen av en eller annen grunn. -Kan du brife meg litt Rud? Smestis kom gående mot forsamlingen, fortsatt med morgenkaffen i hånda og pysjlua på hodet. -Dette er virkelig det sykeste jeg har sett. Personen er blitt kutet opp og slengt på bålet. Bensinkanna står der borte ved treet, resten er nesten bokstavelig talt blitt til aske. -Identifisering? -Helt umulig, ingen personlige eiendeler å finne, heller ingen meldinger om savnede enda. Smestis kom fram til bålet, og i det han fant en åpning i sirkelen av hvitklede hostet han brått opp den siste kaffeslurken. I en liten haug midt i bålet lå restene av det siste offeret til The Butcher. Kjøtt brenner som kjent dårlig, men dyr hadde gnagd bort det meste av det som ikke hadde gått opp i røyk. Likevel kunne Smestis godt skimte brent kjøtt på bein. Hodet så ut som en forferdelig rekvisitt til en zombiefilm. -Noen mer enn bare beinhaugen på åstedet? Smestis trakk seg bort i god avstand fra bålet og nippet til resten av kaffen. -Eh, ja. Vi fant en ny Pølsepakke fra Øivind Karlsen, men det lå en lapp teipet til på forsiden. Rud rakte lappen nølende til Smestis.

Møt meg på mitt kontor kl.19.00
Sven


-Kontor? Han mener kanskje nattklubben? Smestis ga notisen tilbake til Rud. -Må jo være det? The Sex Lounge har jo vært hans nattklubb i årevis, men han har aldri vært observert der av våre spanere. -Hm, jeg kan ikke tenke på noe annet sted han kunne eie. Vi får møte opp til tidspunktet, men få med et lite lag fra spesialenheten, tror vi kunne får bruk for dem, Sven har alltid noe dritt på lager... Jeg stikker hjem nå, skal ut på en lang løpetur. Trenger det nå, må få stokka korta i hode for å komme lenger med denne etterforskningen.

-Alle er klare? Instruksene er å gå inn, uskadeliggjøre målet og ut igjen. Forstått? Smestis sto i full kevlarutrustning foran inngangen til The Sex Lounge. De befant seg i en bakgate og nattklubben var i underetasjen i bygget de var klare til å storme. -Larsen og Olsen, dere dekker venstre flanke. Ødegård og Furuseth dekker høyre flanke. Karlsen, du blir med meg og Rud i midten. Noen spørsmål? Forsamlingen gryntet, noe Smestis tok som et nei. -Da går vi inn. Døren ble åpnet forsiktig, så beinet de inn. De få gjestene som var der skrek av frykt og bartenderen kastet seg i dekning bak disken sin. Et og annet bord ble veltet på deres vei bakover i lokalet. De kom til enden, hvor en dør var låst. Den ble enkelt sparket opp. Men de var ikke på kontoret ennå. Døren førte inn i en kort gang, som endte i enda en dør. -Ta stilling rundt døra. Karlsen, du tar rambukken og får ned den døra. Smestis langte over den lille rambukken, den var for det meste av aluminium, men hodet var knallsterkt av titan. Karlsen brukte ikke lang tid på å slå inn døra og kastet seg i dekning av Olsen som rykket fremover. Det ingen av de kunne se, var at på innsiden av døra var et komplett forsvarssystem satt opp. Når døra gikk opp strammet det snora som var strekt på tvers av døra. Denne snora ledet igjen til avtrekkeren på en AK 47 Kalasjnikov som stod montert på skrivebordet, midt i mot døren. Dette rakk ikke Olsen å få med seg, for i det han var i døra, ble avtrekkeren trukket bakover og sendte av en dugelig salve rett mot døra. Olsen gikk rett i bakken med to skudd i halsen og et i brystet. Blodet sprutet mens de andre prøvde å legge på kompress og stoppe blødningene. Rud var rask med å kutte snora. -Helvete, vi burde regnet med at denne typen var helt uberegnelig. Hvordan går det med Olsen? -Han var nok ferdig i det han sto i døra. Larsen tok fingrene fra halsen etter pulssjekken. Blodpølen samlet se rundt Olsen på gulvet. Gjengen så rimelig nedslått ut. -Gjennomsøk kontoret, endevend alt om det er det som skal til for å få tatt Sven. Rud ring KRIPOS og si at de har fått et nytt åsted, jeg drar hjem nå. Ring om det dukker opp noe nytt, dette er jo helt forjævlig. Han fisket etter bilnøkklene i lomma og trasket ut til bilen og kjørte av gårde.

Smestis var dødstrøtt der han gikk opp den korte trappen fra gårdsplassen til døren. Alt han ville nå var å få seg en øl og synke langt ned i sofaen og se reprisen av Hotell Cæsar. Døren glir lett opp og jakken skulle kastes over stumtjeneren, men mønsteret ble brutt. Noe kaldt ble presset mot tinningen til Smestis. -Hei, husker du meg. Stemmen kom fra bak døren. Smestis svelget tungt. -Hei Sven. Lenge siden sist.

Ingen kommentarer: