søndag 5. april 2009

Døde o-løpere finner ikke posten

Del 1
Vinden var enda kald, snøen hadde bare gått for et par uker siden. Stjernene skinte derimot klart. Egentlig en jævlig flott kveld til å være i mars. Men for mannen som lå med hode ned i gjørma var nok ikke kvelden så flott. Han hadde et stort hull i bakhodet. Blodet hadde delvis koagulert, men fortsatt rant en blanding av hjernemasse og blod mot det som hadde blitt en liten kulp ved siden av offeret. -Dæven, han må ha dævva av gjennomtrekk. Betjent Kristian Rud var som alltid kvikk i kommentarene, hadde nok gjort seg som stand-up komiker om han ikke hadde gått politihøyskolen. Men han hadde rett, et litt mindre hull var å se i pannen. Det hele lignet en henrettelse. -Hvem fant han? Rud bladde i en bunke med papirer. -En Hallvard Tveite, han var hvisnok ute å løp orientering. -Så sent på kvelden? -Ja, trente mot NM-Natt står det i papirene. Han hadde løpt en stund før han hadde hørt høylytt krangling, for så å gå over til skrikende hjelp og til slutt et skudd. Han hadde løpt mot stedet og fant offeret ute på myra her. Lommelykta som ligger ved siden av offeret hadde lyst på den tiden.
 Det var ingen liten myr dette her. Tierudmåsan var kjent for sin størrelse og lumskhet. Mang en turgåer hadde satt seg fast eller forsvunnet i de mange åpne myrhullene. -Har vi klart å identifisere offeret? -Ja, han hadde med seg lommeboken. Vedkommende er Kåre Luchasen. Vi har sjekket han opp, tyder på at også han var o-løper. En ganske så god en også. Fast inventar på landslaget. Vi har også kommet i kontakt med hans familie. Luchasen etterlot seg konen Ina og sønnene Simen og Ola. -Hm, tragisk. Du får sende våre kondolanser. Men jeg liker ikke helt dette med Tierudmåsan. Ble det funnet noe mordvåpen eller andre objekter i nærheten av offeret? -Eh, ja. Like ved liket ble det funnet en pakke pølser fra Øivind Karlsen. Er ikke det en pølsemaker fra Onsøy i Fredrikstad?  
Øynene til overbetjent Magnar Smestis mørknet og han bannet høylytt. -Jo, Karlsen er en pølsemaker fra Onsøy. Men bedriften er hovedsakelig en slakterbutikk. Det ble dødsens stille. Betjent Rud sto å måpte, lamslått av den nye informasjonens betydning. -Betyr det at han, han er tilbake? -Ser nok slik ut. Stemmen svant hen. Sven Syversen aka The Butcher var tilbake. Bare i denne myra hadde politiet gravd opp 7 lik, i det ene hullet lå fire av dem. Men det var lenge siden han hadde gjort lyd fra seg nå, minst 10 år. -Det kan ikke være Øivind Sørensen som kan ha gjort dette da? Han var jo lakeien til Syversen. Rud øynet et lite håp. -Nei, han har vært i dekning siden det feilslåtte brekket på nye NOKAS. Etter rapporter fra Interpol skal Sørensen sist være observert i Vancouver som «student». Jeg tviler på om han har noe med dette drapet å gjøre. Smestis likte ikke å være noen pessimist, men å skape falske forhåpninger i en sak som denne, var unødvendig. -Dere får kontakte KRIPOS og høre om de kan støtte opp om etterforskningen. Jeg stikker hjem før pressen kommer. Betjent Smestis tok hatten og gikk ut av myra og over jordet mot nærmeste vei. Noen måtte ha lekket ut informasjon, for på grusveien sto omtrent halve norges pressekorps. Han stålsatte seg før han hoppet over grøfta mellom jordet og veien, blitsen lyste opp rundt ham som om det skulle vært dagslys. -Bola Karius, Aftenposten. Har dere identifisert offeret? Er det sant at han var en framgangsrik orienteringsløper? Har dere noen mistenkte i saken? -Ingen kommentar. Dere vil kunne få mer informasjon under presskonferansen i morgen tidlig. Politimannen brøytet seg gjennom pressemengden og kom seg inn i sin sivile bil. Støvskyen sto bak bilen mens han kjørte av gårde. På radioen var det U2 med Sunday Bloody Sunday.

1 kommentar:

sveinung *venter i spenning* sa...

Når kommer del to? Neste påske?