tirsdag 1. april 2008

Ås by Nigth and Fog

Nivået på nattcupen her på Ås er svært bra! Arrangørene har hatt bra løyper og resultatservicen er i verdensklasse.

I kveld var det klart for årets for meg siste løp i nattcupen. Hadde en klar ambisjon om å forbedre meg fra de to siste løpene hvor statusen på resultatlista har vært DNF.

Kjente meg som alltid pigg før start og hadde en plan om å lese mer kart enn jeg har gjort tidligere. Dette fungerte veldig bra synes jeg. Det var riktignok noe smårusk, men allikevel. Rom ble heller ikke bygget på en dag. Jeg kom meg i mål uten altfor stort tidstap. Gidder ikke kjøre en detaljert løpsanalyse. Overlater det til noen andre. Var strålende fornøyd med at jeg hadde bedre tid enn Ola. Hjem i bilen satt jeg å tenkte på hvor mye jeg skulle mobbe Ola for nettopp dette.

Men Ola har intet å frykte. Jeg ble jo selvfølgelig fryktlig skuffa da jeg så at min status på resultatlista var DSQ. Allikevel er det jo en forbedring fra DNF da. Så kan man jo spørre seg om det var nødvendig å ha to poster så tett innpå hverandre. Se kartet Det var vel kanskje det da. Kjør diskusjon!

Kartet kan dere se her

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for hyggelige ord!

Løypeleggernes vurderinger til grunn for postplasseringene:

Vi ønsker ikke å legge løyper for å lure folk. At noen skal bli diska er ikke noe mål ved løypelegginga. Vi ser at 4 løpere dessverre har gått på en smell på den aktuelle, eller ved en annen av "gaflingspostene". I et slikt perspektiv kan vi være enige i at postplasseringa ikke var "nødvendig" eller "heldig".

Når vi likevel valgte å legge tre poster fra de to løypene relativt nær hverandre har det sammenheng med at Ås by Night & Fog Cup av en del brukes som treningsløp foran diverse andre løp, f.eks. Natt-NM og en større svensk stafett utpå våren. Postplasseringa ble derfor gjort slik for å gi en "stafett-/fellesstartfølelse", både ved at man ville se løpere underveis som ikke nødvendigvis skulle til samme post, i tillegg til at man skulle kunne se poster underveis som nødvendigvis ikke var sin egen. Postplasseringa kan også sees i sammenheng med at det ble valgt et kort startintervall, og postplasseringa kan sees på som en gafling de ulike klassene i mellom.

For å hjelpe løperne har vi gått et godt stykke over minstestandard i forhold til avstand mellom nærliggende poster, vi har benyttet ulike detaljer for postene, og postkodene var helt ulike for nærliggende poster (32/162, 34/163, 40/167). Postbeskrivelser ble dessuten tilbudt løse i tillegg til på kart. I tillegg følgende advarsel i PM på nett: "Selv om de to løypene følger nogenlunde samme trasé har de kun 5 av postene felles - ukritisk heng er derfor ikke å anbefale ...".

Vi ser likevel noen argumenter mot - med hengende postenheter er ikke kodesjekken like enkel som når enhetene står på bukk, og for akkurat den posten det vises til i artikkelen kan man, om man legger godviljen til, hevde at postdetaljene kan minne om hverandre, særlig kanskje på natta, og særlig når løperen er mer sliten enn løypeleggerne var da de var ute og planla løypa. En muntlig presisering av viktigheten av kodesjekk kunne også vært gjort ved start.

Oppsummering: Aldri gøy med DSQ, men håper man kan snu det til noe positivt (bedre med en feilstempling nå enn på Tio ...

Anonym sa...

Løypelegger:

Jeg kan egentlig ikke skylde på andre enn meg selv. Ironisk nok var det vel den ene posten jeg ikke sjekket koden til. Sånt straffer seg.

Så ved neste anledning(f.eks Tio-Mila) så vil nok iallefall jeg sjekke koder ekstra nøye.

Anonym sa...

kan man fikse sånn at man an trykke på karter sånn at man kan se det stort sånn at man kan forstå hva som skjedde i skog og sånn at man kan lære av andres feil...

please??

Anonym sa...

Kartet ligger nå i fotogalleriet under mappen kart. her kan man zoome så mye man vil.

Anonym sa...

Man kan også lære her:
http://rg.gular.org/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=48&kieli=no