torsdag 28. mai 2009

Intervju med NOM-uttatt


Som alle andre toppidrettsutøvere sitter han i hagen og spiser banan og masserer en vond akilles samtidig som han trekker lua godt ned over ørene. Vårt intervjuobjekt er nylig uttatt i den norske NOM-troppen, og han vet hva som skal til for å fremstå som seriøs.
-Banan er viktig, samtidig som jeg også har hørt at det er relativt sunt, sier han mellom smertegrimasene. - Det å bruke lue var noe jeg plukket opp det ene året jeg ble ansett som god nok til å være på NOF-gruppe. Antagelig var det min overdrevne Buff-bruk, kombinert med litt for lite luebruk som gjorde at Thoresen og gutta veide meg og fant meg for lett for landslaget i 2009, fortsetter han ivrig.

Men nå har han altså lært. Tradisjonelt har han vært en mann av få ord, men han uttrykker nå at så lenge han jevnlig gjentar kombinasjonen "VM" og "2010" slik at landslagsledelsen hører det, er resultater og deltagelse i uttaksløp mer en formalitet. Før vi rekker å gå inn på skadeproblemene, begynner han villig å fortelle om alle de andre interessante detaljene i livet hans akkurat nå. En livlig skildring av hvordan reima på hans Polar RS 400 har røket for andre gang, går raskt over i et sammendrag av den nyleste boken "Kartenes makt". Vi kan ikke annet enn å bli imponert over hans struktur og seriøsitet.

Avslutningsvis legger vi ut et litt uklart bilde av vår manns favorittdetalj, to-streksmyr. La oss håpe det blir flere slike i Finland.

2 kommentarer:

Spettet sa...

Ahhh, en to-streks myr! *Sikle, sikle* Skulle gjerne rulla meg rundt i den...

Sigve sa...

Ser jeg har litt å lære her...

Sigve