tirsdag 25. desember 2012

Juletrening

For min egen del har det blitt en fantastisk fin tradisjon å dra til Halden for å løpe fra Skolleborg til Hakenby på lille juleaften. I år var vi langt flere en tidligere, herlig! Før har temperaturen vært bitende kald eller bart og mildt. I år var forholdene optimale, noen få blå og litt snø i skogen gjorde turen fullverdig.

Vi legger i vei i kanskje landets flotteste terreng, ganske flatt og urskogsprega. Helt åpen furuskog med nesten ingen undervegetasjon. Ikke rart store deler av området er naturreservat. Da er det herlig å være o-løper, og ikke minst naturforvalter.

Når man flytter ut og bort for å studere, så ser man gamle kjente sjeldnere og sjeldnere. Det er ikke hver onsdag på Østfoldsprinten eller ungdomsserien, eller en eller annen felles o-teknisk økt mellom klubbene. Slike anledninger er gull verdt. Feriene blir stadig viktigere til å møte gamle kjente. Treningsgrunnlaget til oss som løp har også blitt noe endra i løpet av åra, men sannelig kom ikke alle lett gjennom. Hørte rykter om at noen trente kun to ganger i uka, det hørtes ut som et kraftig understatment etter å ha sett hvor enkelt de kom seg gjennom økta ^^ Det var til tider ganske dyp snø, klart tyngst å løpe foran, men likevel.

Utenom det fantastiske terrenget og gamle venner, er alltid Langemyr høydepunktet på økta. Bildet er tatt nettopp herifra. Denne myra er også et naturreservat i seg sjøl. Skal jeg gjette, en minerotrof myr med innslag av ombrotrofe partier :p For en tur!På juleaften ble det en noe kortere økt. Gode gamle Gubberunden sto før dør. Dette er en times-runde som går gatelangs i særp. Føret var sleipt, klink is under med "slapssnø" over gjorde at selv joggesko meg pigg ikke fikk feste. Men da får man bare mer ut av økta ^^ 
I morra på andredagen er det planlagt langtur i Bjönnås. Om ikke snøen ødelegger (det har kommer "mye" snø i særp!), så skal det blir en skikkelig bra økt!

Ingen kommentarer: