mandag 26. november 2012

Tanker om trening

Denne høsten har ikke vært den beste etter mye sykdomsbesvær og andre skader. Sitter nå på andre uka med forkjølelse for denne gangen. I steden for å bruke tiden i skogen for å bli sprek, blir mye tid lagt igjen på skolen, gjerne 8-10 timer om dagen. Noen ville kjanskje sett på det som positivt, men tankene siger raskt over mot trening mens man prøver å lese artikler om blyutslipp og påfølgende bioakumulering.

Ofte dreier tankene seg om å sette opp det perfekte styrkeopplegget, tilpasset en o-løper. Har selv mye erfaring med basis- og grunntrening med kroppen som egenvekt. Mange ser kanskje på slike øvelser som ren smertetrening, men det er utrolig effektivt. Å bedre holdningen sin vil muligens føre til bedre løpsøkonomi, uten at jeg i det hele tatt har noen utdanning i idrettsfysiologi som kan begrunne denne påstanden. Personlig jeg jeg også blitt gira på å trene frittstående med stang; knebøy og markløft er noen av de få øvelsene jeg har prøvd. Finnes helt klart mange flere gode øvelser her.

Hva tenker leserne av NAB om styrketrening? Med vekter eller bare egenvekt? Burde vi o-løpere trene styrke i det hele tatt??

2 kommentarer:

Sportssjefen sa...

De to styrkeøktene i uka nå er jo uten vekter og med minimalt med tekniske installasjoner, men det trengs ikke for å styrke en slapp buk, rygg og andre vitale muskelgrupper omtrent midt på kroppen. Den basisen trenger alle (o-)løpere!
Det har vært snakk om å legge inn eller erstatte med maks styrke, for beina, men det krever tilgang til styrkerom som ikke er gratis. De av dere som "henger" i GG-hallen innimellom, kan jo benytte mulighetene der.

GG-boler sa...

Hørtes fornuftig ut