søndag 26. juni 2011

Online-postbukker: Alfa og omega i orientering!

O-festivalen er vel i havn. Naked Aas BoyZ har hatt sentrale roller i O-festivalen på Nesodden. Vi har vært involvert i parkering, på start, løypelegging og kanskje den viktigste funksjonen av dem alle: Montering av online-postpukker.

For dem som tror at en Online-postbukk er en helt vanlig postenhet tar skammelig feil! Det som kjennetegner en slik enhet er at den skal være bygget av tre og den skal beskytte en gul koffert. Den være av tre, ellers vil ikke radiosignalene nå frem til PC-skjermene til de tusener av hjemmesitterne eller til de mange ihugga supporterne på tribunen ved arena.

Vi skal nå få være med på et tilbakeblikk den siste uka til online-postbukksjefen for o-festivalen 2011. Under følger et utdrag fra loggboka til avd. for onlineenheter.

Mandag:
Ble lite søvn i natt også. Lå og tenkte for mye på dimensjonene til stolpene. Drømte at en av bukkene ikke stod langs løpsretningen inn i posten og at noen av verdens beste o-løpere ble skadet pga dette. Ingen god følelse!

Tirsdag:
Endelig er bestillingen av materialene i boks. Det ble 2"4" og noen brede fine bord som enhetene kan skrus fast på. Gleder meg til å ta fatt på monteringen. Håper å få tid til å pusse og lakkere bukkene også.

Onsdag
Fikk konstruktiv kritikk på at bordene var litt for brede. Var helt enig i dette. Hadde helt glemt at løperne kunne få flis i fingern ved for brede bord på tvers. Ny bestilling sendt! har fortsatt troa på at dette skal bli bra!

Torsdag
Kjære loggbok! I kveld er jeg sliten, men det har vært en fantastisk dag for meg. Tenk å få være med på å bygge onlinebukkene til Norges største o-arrangement! Jeg har virkelig kost meg i skogen med spett, sag og slegge i dag. Det er en sann fornøyelse å få 2"2" og 2"4" til å stå fjellstøtt i bakken. Utfordringen i dag var å gjette seg til inn -og utløpsretningen på postene. Er et par steder jeg er litt usikker. Mulig jeg må justere den ene ca 90 grader og den andre ca 30 grader.

Fredag
Generalprøve for onlinebukkene! Har gledet meg som en liten unge til denne dagen. Sov derfor ikke så mye i natt heller. Var litt urolig med tanke på om noen lokale Nesodden-ungdommer skulle ramponere enhetene siden det var sprint og bukkene mine stod urbant plassert. Nå skjønner jeg hvordan foredre må ha det første gang poden eller frøkna er på fest! Heldigvis gikk det fint! I morgen er det nok en stor dag.

Lørdag
Denne dagen var vært konge. Verdens beste o-løpere har stemplet på mine bukker! <3 Det var en "ut av deg selv"-opplevelse føste gangen jeg så en av bukkene på storskjermen. Den var så vakker, så symmetrisk også perfekt plassert! Løperne kunne bare løpe rett igjennom posten. Riktignok kom de første dameløperne inn i feil retning, men det skyldes heller dårlig orientering. Jeg kunne bare gå rundt på samlingsplass og sole meg i glansen fra bukkene.

Søndag
På en måte en litt trist dag. det som har preget livet mitt siste uka skal plutselig ta en slutt. Ikke mere drilling eller spetting, ikke mer finjustering av bukker. Det var med en stor klump i halsen jeg la fra meg den siste 2"4"-stolpen vel vitende om at de hadde gjort nytten sin og vel så det. Skjebnen videre er nok et heftig bål et eller annet sted. Kanksje Von Vollærn til høsten?

Jeg håper med dette at folk har fått litt innsikt i hvor viktig onlineenhetene er for at et arrangement skal bli vellykket. En kan si det slik at uten en onlineenhet, hadde ikke orientering vært den publikumsidretten den er i dag. Så til potensielle onlinebukkpostbyggere der ute: Ta utfordringen om din klubb spør deg. Det er livslang erfaring du får og helt sikkert bra for Cv'en din!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du glemte å få med at den ene onlinebukken nesten veltet på lørdagen..