tirsdag 28. september 2010

Starstruck

Å flytte inn til storbyen innebærer mange nye opplevelser. Hver dag byr på nye ting. Ikke minst møter med kjendiser. Jeg har stått bak Drillo i kø på Kiwi og med Toppidrettssenteret rett oppi gata er anledningene for kjendis-spoting ganske gode. Å bli fasinert av kjendiser har et navn, nemlig starstruck Definisjonen er som følger: starstruck [ˈstɑːstrʌk] completely overawed by someone's celebrity status

I dag hadde jeg en ny starstruck-opplevelse. Da jeg tittet ut av vinduet på jobben ca kl 07.50 kom to av Norges beste o-løpere løpende forbi! Jeg fikk lyst til å rope av full hals til alle kollegene mine "at o-løperne som du kunne se på TV i forbindelse med VM i Orientering akkurat løp forbi her". Men jeg tok meg i det, og husket tilbake til en samtale med vaktmesteren tidligere i høst. Han mente at orientering ikke var noe for TV, derfor kunne resten av lærerværelset sikkert ikke brydd seg mindre om at to kjendis-o-løpere vanker i området.

For meg var det iallefall en fin start på dagen. En må vel bare vende seg til å bli starstruck av o-løpere når en bor i et område med flust av løpere fra storklubber som Halden, Bækkelaget og Raumar.

Det er nok bare på innsiden av o-miløet o-heltene dyrkes. Om noen år vil nok situasjonen være helt annerledes. Etter at knock-out sprint, mix-stafett og fellesstart har kommet på VM-programmet. Da kan nok ikke o-løpere få gå i fred på gata lenger uten at Ola Dunk blir starstruck

2 kommentarer:

Forholdsvis flittig student sa...

Skulle det bli altfor ille får du bare ta deg en tur ut på landet igjen. En blir ikke så mye starstruck her, kun ukentlig forelesning med en legende. ;)

nepa sa...

Ja, helt sikkert. Ola kommer nok til å gå av skaftet...