fredag 2. juli 2010

VM-sprinttest i Verdal

Roser er grønne
Violer er grå
Jeg er fargeblind
Men NOF vet det ikke så…


Jeg måtte løpe med fargeprint i dag.

Offesettrykte kart er alfa og omega i orienteringsidretten. Ikke siden Tveite deltok i bryllupet til Rolf Vestre i 1994 har det blitt gjort en kartbrøler tilsvarende det NOF gjorde i dag.

Her i Rinnans nabokommune går tankene til utskillingen av fargeblinde og jøder for ca 70 år siden. I dag fikk noen av de fargeblinde sin oppreisning i form av offsettrykte kart. Er dette måten Verdal OK og NOF gjør opp regionens gamle synder på? Kanskje litt sent siden vi vet at jødene fikk Israel allerde i 1949. Verdimessig kan det imidlertid sammenlignes.

Ulempene med en fargeprint er at fargene blir for svake og man må bruke mye mer tid for å kunne tyde kartet. Det er en utrolig tanke at Norsk orienterings høyeste organ går aktivt inn for å skape forskjellige konkurransevilkår.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt utrolig at dette faktisk kan skje i et så viktig løp som testløp til VM faktisk er. Heia sirkus NOF!

Anonym sa...

Klubber nord for trondheim har vist at de virkelig ikke kan arangere sprintløp.
hinter litt til frol....

Anonym sa...

Uforståelig forskjellsbehandling. Hva er begrunnelsen?
Forresten, hva skjedde i bryllupet til Rolf Vestre?

Forrestgumper sa...

Her er hva som skjedde da Tveite prioriterte bryllyp: http://nakedaasboyz.blogspot.com/2008/12/tveite-i-gammel-mlestokkskandale.html

YOndieko sa...

Denne kartbrøleren er større enn den skom skjedde da Tveite var i bryllup. Å fordele kart med dårligere lesbarhet til noen og bedre lesbarhet til andre er definitivt verre enn at alle får bedre lesbarhet (selv om det går på bekostning av ovesikten på langstrekkene).