lørdag 14. april 2012

Bohusrunken 2012



Gleda meg skikkelig til å løpe igjen. Siste løp hadde vært et nattløp i desember (som ikke gikk så veldig bra) og det var nok sist jeg også hadde løpt på kart. Uddevalla OK pleier å finne noen gode mellomdistanseterreng, småkupert og ganske knudrete. Tidvis realt kremterreng. I år var samlingsplassen på samme sted som i 2009, men brukte terrenget sør for TC i år (nord sist).

Dagen før hadde jeg kjørt 8*1 min intervaller med rundt 1 min pause. Løp på mitt faste intervallsted når jeg er på hytta, rundt kirkegården til Steneby kirke. Et stille og rolig sted. Kjørte aldri maks, passa på å ikke løpe på meg noe syre dagen før et løp. Følte meg ganske fresh.

Som vanlig ganske nervøs ved start, men så virkelig fram til å løpe. Ble litt paff at jeg skulle 90 grader til venstre i fra startpunktet (vi kom på stien til punktet). Men traff posten fint, holder høyden og løper rett på den riktige kollen. Merka at flyten var inne, skikkelig god følelse. Løfter blikket ut fra første post og ser kollen andre posten ligger bak. På vei til 3. var det å ta en kurs å løpe mot veien. Er kanskje litt heldig og treffer også rett på stien, følger den ut til myra. Litt bløt, men går lett. Løfter blikket og ser øya ute i myra. Nøler litt inn i posten, kollene på øya var ikke veldig tydelige, men finner posten kjapt. Til neste får jeg opp dampen, var klar over at en fra NTNUI starta like bak, han skulle ikke få kontakt.

Følger kollene på vei til 4.post. Kommer på oversiden av søkket som går ned til vannet, her åpna skogen seg mer opp også, fra furuskog til høy gammal granskog. Myrdraget er tydelig og etter det ser jeg kollen posten ligger bak. Detter nesten rett ned i kontrollen. Til neste var det å komme seg opp på platået, løfte blikket, se kollen, løpe opp i draget og se høydepunktet i sørenden av kollen.

Til 6.post kom løpets første bom, regna med at det bare var å komme seg opp på kollen og se posten i toppen av et søkk. Det var det ikke. Den lå mye lenger nord på kollen enn det jeg trudde. La igjen minst et minutt her. Satte opp farten ut av posten, litt dårlig retning, men tok meg inn. 7.posten lå nede i et søkk, riktig non under en skrent, men søkket var ikke tydelig på kartet. Var likevel lett å se.

Beina det jeg hadde på veien til 8.post. Men tok det veldig rolig inne i det grønne. Har en lei tendens til å bli desorientert når jeg ikke får godt nok overblikk. Teller koller og til slutt rett i posten (litt artig når jeg lå i rygg på en like før posten, men da jeg så posten gjorde ikke han det, og løp rett sør hehe)

Tok det VELDIG rolig til 9.posten. En forrædersk post i en blanding av tett, åpen og halvåpen skog. Trodde jeg kom til riktig kolle, men måtte løpe litt lenger før jeg kom riktig. De to neste postene var planke, løfte blikket og se kollene. Derimot til 12.posten tok jeg det litt for gitt. Var unøyaktig og kom for langt nord. Oppdaget det fort og løp til posten, som egentlig lå veldig åpent... De tre siste postene gjaldt det å løfte blikket igjen og se kollene på avstand. Satte opp farten ytterligere for å tyne det siste av krefter.

Vel i mål satt gliset løst. Løpet hadde gått knallbra! Minimalt med bom, skikkelig bra flyt og god fart. Hadde et lignende løp under klubbmesterskapet, men før det igjen er det lenge sida jeg har løpt så bra. At jeg også hadde slått NTNUI-løperen var en fin bonus ;-)