søndag 31. oktober 2010

O-jalla: Naked Aas boyZ vant pris!

Etter fjorårets nominasjon i kategorien "årets blogg" og skuffelsen over å ikke vinne var det derfor en stor glede at en av boyZa på nytt var blitt nominert til årets o-jalla. Denne gang i kategorien "Årets ildsjel" Definisjonen på en ildsjel er i følge ordboka: subst. m/f ildsjel () ['ilʃeːl] person som er fylt av iver og begeistring, drivkraft.

Med så mange harde motkandidater, så var det en stor ære å få prisen "årets ildsjel" fra O-jalla arrangørene. Juryens begrunnelse, samt andre prisvinnere kan leses her. Prisen har jeg lyst til å dele med resten av gutta i Naked Aas boyZ. Vi har fortjent denne prisen sammen. Vi har utkjempet mang et slag mot "overmakta". Vi kommer ikke til å gi oss før vi får offset-trykte kart på hvert løp, en god langdistanseløype uten passering av samlingsplass på 1:15000 og knock-out-sprint og fellesstart er lagt død en gang for alle!

Neste helg er det o-galla. Naked Aas boyZ forventer ikke å få noen pris der. Om så skulle skje, ville det nok vekke like stor harme som da Jesse Owens tok 4 gull under OL i Berlin i 1936.

fredag 29. oktober 2010

Treningsåret nærmer seg slutten

Da er treningsåret snart over, og det er på tide å summere opp treningsdagboka. Følgende snacks ble funnet:

1. Har trent nesten 200 timer mindre enn ifjor.
2. Har trent mer styrke enn o-teknikk
3. Har hatt mer alternativ trening enn løping.

Tross i dette har det gått ganske bra på de løpene jeg har løpt i år. Så da må planen for neste år bli: Enda mindre trening, mer styrke og 2 timer alternativt per time løping. Det må jo bare bli bra, mulig jeg kan bli med på deler av dette treningsopplegget.

tirsdag 26. oktober 2010

Kadaverlekkasje #1

Det nærmer seg nå så smått Kadaverløpet og flere av deltagerne trener nå hardt med tanke på den utfordringen de står ovenfor. Diskusjonen rundt startsted og inngang er allerede i gang, og det er stadig deltagere som prøver å fiske etter informasjon. Den siste tiden har henvendelse økt, og trykket er nå blitt så stort at jeg har valgt å offentliggjøre en liste med mulige startsteder for Kadaver'n. Lista finnes i menyen til høyre (under chat'en), og det er bare å stemme i vei.

lørdag 23. oktober 2010

This site has been hacked...

...BY NOF!!!

In NOF we have employed a computer-hacker. We see that all the negative response we get regarding our activities is unfounded, and we need to take action. Our own super-duper-computer-hacker, with employmentstatus of only 200%, will be able to access all the internett. When we controll the internett we can do whatever we want. Our first step is of course to neutralize NAB - our arch enemy.

After 5-10 years of discussion and analyzis we have decided that controlling internet should be our main focus in the future. Our webpage is being updated almost every day now, and we refused to help OPN surviving. Our goal is clear and innovative: one page to rule them all, one page to find them, one page to bring them all and in the darkness bind them.

Hope that you in NAB understand the force you are up against. There is no need to challenge the power of our hacker.

torsdag 21. oktober 2010

Hvem er de?

Som så mange andre o-interesserte der ute, tilbringer også jeg daglig tid på opn.no for å lese om noe av det som rører seg i o-idretten. En del nøyer seg ikke bare med å lese artiklene, de er også svært aktive i kommentarfeltet under. Enkelte av debattantene står frem med fullt navn, mens de fleste benytter seg av pseudonym.

Blant de mest aktive i det siste finner vi blant annet Backrow, Blåmann, Granqvist, Monark, Minnebrikke og forskjelllige observere. Så hvem er de? Eliteløpere? Juniorer? Veteraner? Gamle storheter? NOF-ansatte? Foreldre? NAB? Damer? Verdensmestere? Kverulanter?

Hvem vet? En vet i hvert fall aldri hva de kan finne på å skrive...

tirsdag 19. oktober 2010

Von Vollær'n - The Map


Hadde gleda meg lenge te detta løpet her, hadde jo aldri løpt selve Von Vollær'n før, bare vært med på festen etterpå. Så ble ganske forskrekka over tempoet Bolten satte i gang ut fra start. Med en ganske rolig oppvarming satt melkesyra fort i lår, er ikke så godt trent til å holde følge med Bolten i galopp. Men tok innpå gruppa foran i det vi løp inn i skævven og de aller fleste fikk en kjempebom. Den kom som bestilt så jeg fikk tatt igjen de foran. Etter det la jeg merke til at Kjell-A orienterte rimelig stødig og var en rutinert Von Vollær'n løper, så tok ryggen hanVar ganske overraska over å være blant de første inn til running, men den hvitvina satte seg i halsen når at jeg halsa etter de foran. Etter å ha passert jordet på vei inn mot 10.posten fikk jeg brått en grein rett i trynet. Da skjedde det som ofte skjer når man får en grein i trynet, linsa glei ut av posisjon og synet ble halvvert. Nå som det begynte å bli mørkt var det litt vanskelig å skulle se bakken foran seg xD. Like etterpå kom brått Spettet løpende opp på sida bakifra og mente at jeg skulle dra på litt. Han pusta ganske tungt fra før av, så lurte på om det var noe særlig lurt, han kunne jo sprekke??? Så prøvde en liten fartsøkning, men har bare tre gir å gå på: jogg - løpsfart og spurt, og dette var ikke tidspunktet for noen spurt. Så Spettet la seg opp på siden og tok opp jakten på Kjell-A foran. På vei ut av jordet og inn i skævven var jeg brått ganske alene?? og så dårlig. Klarte å famle meg inn i 11. og 12. posten. Men så når jeg skulle krysse på tvers av retningen ble det vanskelig uten kompass hehe. Stoppa til slutt opp og prøvde å fikse på linsa. Fikk den til slutt ut, og med litt spytt på, så festa den seg på nytt godt i øyet ^^ Brått var jeg ved 7.posten, og klarte fint å ta meg inn. Over ryggen og til steinen. Nest siste lå godt gjemt inne i noe kratt, men litt tråkk gjorde det litt lettere hehe. Vel i mål var jeg i hvertfall ikke sist, et greit resultat med tanke på at det var over halvanet år siden sist løp med lykt.

Så starta festen. Sterkcider typ "Rekordelig" åpna ballet, fulgt opp av flere Læppin og H5's særdeles lettdrikkelige vin. Etter en stund ble det brått ganske mørkt og våkner opp til at vi skal gå hjem??? Slaktern rekker meg vannflaska mi som var tom? Kan ikke huske å ha drokke av den! Går hjemmover, kanskje mer sjanglete. Sier nei til en taxi, møter noen folk på veien som hadde vært på samme fest med, men som jeg ikke har sett noe av tidligere på kvelden (xD) og havner brått steike langt bak de jeg gikk sammens med. Etterhvert er jeg ensam, desverre ikke i tet, for det ble en lang vei hjem. I bunnen av Langbakken blir det et pust i bakken og nesten en powernap, våkner fort til og kravler meg opp bakken. Veldig glad når jeg endelig kommer fram te Hellekroken. Slenger meg rett ned på madrassen og sovner momentant. 

Neste dag får jeg brått høre om at det skjedde dret mye kult på den festen. Hultgren hadde tatt et tigersprang over bålet, David nesten fått pretta opp stinga med en sag og Slaktern hadde tryna på veien hjem. Jaja, er mindre enn et år til neste Von Voller'n, så bare å ligge i hardtrening og prøve holde litt lenger den kvelden ^^



fredag 15. oktober 2010

Pre-Blodslitet

I morgen er det klart for Blodslitet, et av flaggskipene i norsk orientering, fra arrangørhold meldes det om godvær, deltakerrekord, GPS-tracking og tippekonkurranse. Det ligger altså til rette for et bra arrangement, og NAB ser frem til å tilbringe noen deilige timer på jakt etter poster i Kråkerøy sine skoger.

De viktigste deltakerne fra startlista:

Bolten – viste på første del av Von Vollær’n at steget er i orden, blir skummel om han henger med etter starten. Sier bare Bolten og spurt…

Eirik – fremdeles ikke kommet ned på jorda etter seieren i Von Vollær’n. Flyter videre på medgangsbølgen og fullfører i fin stil.

Lucky – har vært og trent med landslaget i forrige uke, og er sannsynligvis i knallform. God i lange løp og mulighet for bra sammenlagtplassering i Craftcupen gjør at vi går for pallplass.

Sigurd – har nå tilbrakt noen måneder på Ås og er ivrig på trening. Skal ikke se bort i fra at han har fått et løft allerede og overrasker stort.

Spettet – trenger ikke tenke på at lykta virker, outsider som aldri gir seg. Har klart å seede seg inn blant Haldenløperne i startlista, og dermed fått et overtak på Bolten & co.

Det bør med andre ord være gode muligheter for mange harde og intense dueller!

For å komme i den rette stemninga anbefales en titt her.

onsdag 13. oktober 2010

Von Vollær'n - the mOvie

Årets Von Vollær vil gå inn i historiebøkene som et særdeles vellykket arrangement. Kanskje ikke så rart når arrangørstaben tilstrebet å følge NOFs retningslinjer for utvikling av vellykkete arrangement til punkt og prikke:
- Fellesstart - check!
- Arenapassering - check!
- Stor målestokk - check!
- Blanding av offsettrykte kart og fargeprint - check!
- Mediasatsning - check!

Nå foreligger resultatet av av siste punkt – til glede for de som ikke var der, eller rett og slett ikke husker så mye.


tirsdag 12. oktober 2010

Hvem er denne karen?

Ukens konkurranse handler om gjenkjennelsesevne. Hvem er den sjarmerende karen som for noen år siden ble avbildet på o-løp på Siggerud?

Tips: La dere ikke forlede av de smale skuldrene, de er ikke en del av hans kjennetegn pr dags dato. Mange av dere som opp i gjennom livet har sett mye formiddags-tv i helgene, vil nok si at dette er gutten som eide den trivelige australske kenguruen Skippy. På tross av den slående likheten kan dette avkreftes.


Legg inn ditt svar som kommentar nedenfor.






lørdag 9. oktober 2010

Live-blog fra Postfinance

NAB er på plass med en mann i verdenscupavslutningen i Sveits.


Mr. L i passiar med landslagssjef Thoresen.

13:00 Etter nattens suksess med live-blog, prøver vi å følge dagens verdenscup.

13:04 Mr L har vært ute i 8 min. Finner foreløpig ikke noen live-resultater, kan vanskeliggjøre live-blogginga.

13:19 Fra usikre NTNUI-kilder hører vi rykter om at Lucky løper bra.

13:34 Matthias Kyburz tok ledelsen på radio. Koffern har han på fantasy laget, Bolla skjønner ikke hvorfor: "Han pleier jeg å slå!"

13:38 Rapport fra speaker: "Leading Mr L"

13:41 Vi har funnet live-resultater, av alle steder fant vi linken hos NOF...

13:45 Kyburz tok ledelsen, Bolla undersøker nå om han har slått han.

13:51 Bolla har slått Rafael Huber i 4 av 4 forsøk, har vært 1 min bak M.Kyburz og slått han i ett løp.

14:15 Lite nytt å melde. Holger inn 9 sek bak Mr L.

14:30 Blir en pause i live-blogginga, flere medlemmer av NAB er nå ute på en Crazy Long Run.

16:10 Alle er i mål, Mr L ble nr 26, Gueorgiou vant som vanlig. Vi beklager dårlig med oppdateringer underveis, men egentrening måtte prioriteres.

Live fra Von Vollær'n

01:40 Da var noen trygt hjemme fra Von Vollær'n, mens andre fortsatt er på vei hjem. Så hva kan sies om årets arrangement? Løypa var bra, offset er bra, Eirik løp fortere enn NTNUI og vant, vinen var konge, bålet ble fantastisk til slutt, Tveite redda mange trær.

Hvem fikk offset-kart? En løper ble plukket ut til å løpe med offset, dette var Bolten, de andre måtte slåss om de få offset-karta, overraskende mange valgte fargeprint. Tveite fikk offset til gjennomløping, men brukte lengre tid enn Bolten, selv om han kutta. Trodde han var bedre enn det, men han er ikke feit.

Godtepåsan er fortsatt sterk, trengs minst 4 mann for å overmanne han.

Lillomarka kan ikke drikke vin, og de kaller seg Boyz, trengs nok mere trening der ja.

Vi venter på Ruuder'n...

02:02 Spettet og Bolten har ankommet Hellekroken, Spettet var noe tilgriset... Venter fortsatt på Ruuder'n

02:06. Ruuder'n er savnet ved Pentis. Mulig han befrukter. Særping vett. Koffern har hatt dame i senga. Stakk etter ett min. Savnet fortsatt.

02:08 Krokstadelvaekspressen er fortsatt "in the corner" etter Robyn-konserten forrige uke. Ruuder'n sliter nå, meldt savnet...

02:09 Sarpingen er meldt sår i rektum etter å ha mottatt et 24'' antirasistisk innslag.

02:11 Ruuder'n kommer! Han går fryktelig bredbeint...

02:16 Bare en gjest på NAB, dårlig når vi live-oppdaterer...

02:17 Bolla skryter av Kadaverløypa si, men Godtepåsan synes det var en stusselig løype. Men som vi alle vet har ikke Lillomarka peiling. Spettet er enig i at løypa var bra, Slakter'n stiller seg et sted midt i mellom.

02:19 Oppsal-observer sier til Spettet: Trekk inn magan!

02:20 Vi har diagnostisert Godtepåsan til "Hofte-Knoke-Smerte". Spettet tilbyr å ta stinga til Godtepåsan...

02:22 Kommentar fra Ruuder'n: "Kjenner det godt." Bolla skal legge seg, skal ligge i skje med en NAB.

02:24 Ingen huska å gå innom Vardåsen for Helgens post på vei hjem, fortsatt mulighet til å tjene 200 raske kroner.

02:27 Live-blogg teamet tar kvelden.

02.55. Men livebloggingen var ikke dod. Coachen til Lillomarka snorker no jaaeevlig. Irri ass.

torsdag 7. oktober 2010

Forberedelser til Von Vollær'n

I morgen er for mange årets viktigste løp, Von Vollær'n i den berømte von vollerskauen nedenfor Pentagon.

Hvordan resultatet blir avhenger selvsagt av forberedelsene lagt ned i forkant. Det er neppe tilfeldig at de beste alltid vinner, så jeg bestemte meg for at denne gangen skulle det iallefall ikke stå på forarbeidet i forkant av løpet for min del. Grunnlaget jeg har strekker seg helt tilbake til 2004, da jeg bestemte meg for å satse mot Von Vollær'n i 2010. Gjennom 6 år med studier på Ås, har jeg speidet mot dette skogsområdet, fra hovedveien som går forbi, når jeg har gått på ski i Vestbyrunden har jeg dannet meg mentale bilder av hvordan skogen ser ut, og ikke minst på nachspiel på Hankattloftet har jeg drømt meg bort til dette myteomspunnende skogsholtet. Kombinert med studier på norgeibilder.no og andre kartløsninger på internett har jeg klart å tegne kartet slik jeg tror det kommer til å se ut i morgen.



Så gjenstår det å se hvordan nitidige forberedelser betaler seg tilbake i morgen.

onsdag 6. oktober 2010

Von Vollær'n oppdatering

Da er det bare 2 dager igjen til Von Vollær'n og på tide med litt oppdatert informasjon.

Kart
Det er tidligere blitt lovet offset-trykte kart, og det vil det fremdeles bli for en del, men grunnet stor interesse er vi nødt til å ty uønskede trykkemetoder for noen kart. Det er ingen grunn til panikk av den grunn, ettersom vi kommer til å følge NOF sin standard, ved å tilby offset-kart til noen av de beste løperne, og andre vi føler har gjort seg fortjent til det. Resten får løpe på fargekopi, men det har ikke så mye å si.

Løype
Løypa er lagt og den ser ut til å bli en klassiker. Postene er nå stort sett satt ut, så det er ikke lov å gå tur i Von Vollærskævven før løpet (ikke engang uten kart).

Vin
Vinen er klar, og tappet på plastkanner. For vinkjennerne der ute, vil nok årets vin minne mye om smaken av Kir.